OSJEČKI DOM ZDRAVLJA

S napuklim kralješcima pacijenticu poslali kući jer na snimanje nije došla Hitnom!

28.06.2013 u 19:35

Bionic
Reading

Potaknuta svakodnevnim napisima o procjeni hitnih stanja pacijenata na koje će zbog preopterećenosti, ali i mjera štednje, biti prisiljeni djelatnici Hitne medicinske pomoći, Osječanka M. N. posvjedočila je za Glas Slavonije o svom bizarnom slučaju

Naime, ova sugrađanka zbog bolova u kralježnici koji nisu prestajali ni uz antireumatike, posjetila je svoga liječnika obiteljske medicine koji joj je dao hitnu uputnicu za snimanje kralježnice u osječkom Domu zdravlja, piše Glas Slavonije

'Tehničar je pogledao uputnicu i pitao me kako sam došla u Dom zdravlja, a kada sam mu odgovorila da sam došla tramvajem, rekao mi je da me ne može primiti hitno, te da bi takvo snimanje mogao obaviti samo u slučaju da sam dovezena vozilom Hitne pomoći, te me naručio za tri mjeseca. Bila sam zgrožena, jer sam s teškim bolovima stigla do Doma zdravlja, a on mi je još savjetovao da se vratim kući i nazovem Hitnu pomoć da me doveze natrag u Dom zdravlja', prisjeća se M. N.

Zbunjena pacijentica uistinu je i sjela u tramvaj, ali je otišla direktno na Hitnu pomoć gdje su se začudili zahtjevu iz Doma zdravlja, te su je uputili na hitno snimanje u KBC Osijek.

'Nakon što su mi u osječkoj bolnici snimili kralježnicu, specijalist je dijagnosticirao dva napukla kralješka i bio je zgranut što sam uopće hodala do bolnice. No, kako sam bila na Voltarenima, nisam bila svjesna težine svog stanja. Potom sam tri mjeseca morala mirovati. Čini se kako danas pacijent sam mora procijeniti koliko je njegovo stanje hitno, a u slučaju da pogriješi njegova će ga procjena skupo stajati ili po novčanik ili po zdravlje', uvjerena je ova sugrađanka.