ROJE SE ŠPEKULACIJE

S kim je Milanović tajno sastančio nakon izleta helikopterom?

Bionic
Reading

U nastojanju da rasvijetle okolnosti i sadržaj prešućenog boravka premijera Zorana Milanovića u Primorsko-goranskoj županiji, u koju je u petak doletio policijskim helikopterom iz Osijeka, hrvatski mediji zasad imaju ograničen manevarski prostor. S obzirom na to da Vlada odbija službeno se očitovati o prirodi tog premijerovog puta, izranjaju, prirodno, razne špekulacije i nepotvrđene informacije. Jedna od takvih glasi da je premijer boravio u opatijskoj Vili Mamula

Prema informacijama koje su iz Vlade neslužbeno plasirane Jutarnjem listu, premijer Zoran Milanović na riječkom području navodno se sastao s nekolicinom ministara. 'Tvrdi to i jedan sudionik sastanka', piše Jutarnji, ne obrazlažući zašto taj navodni sudionik ima potrebu ostati anoniman umjesto da jednim potezom prekine neugodna nagađanja da se premijer upušta u izlete na teret poreznih obveznika.

Podsjetimo, tportal je objavio informaciju čitatelja, potkrijepljenu fotografijama, da je na sportskom aerodromu Grobnik pokraj Rijeke premijera dočekao službeni automobil s pratnjom. Vlada je naknadno poručila da je to bila odluka Ravnateljstva policije, s obzirom da je premijer štićena osoba.

U međuvremenu od izvora bliskih SDP-u stiže dojava da je premijer boravio u Vili Mamula u Opatiji. Riječ je o jednoj od najelitnijih nekretnina u Opatiji, a ime je dobila po admiralu bivše Jugoslavenske ratne mornarice Branku Mamuli. U neka bivša vremena bila je to admiralova omiljena državna nekretnina za odmor. Mladen Pejnović, predstojnik Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom, izjavio je za tportal da Vilom Mumula danas upravlja Ministarstvo unutarnjih poslova, no tu informaciju MUP je u međuvremenu opovrgnuo.

Bauk: Ne znam kako da vam odgovorim, a da ne budem bezobrazan

Ministra uprave Arsena Bauka upitali smo, nakon sjednice Vlade, je li možda on bio na sastanku s premijerom u Vili Mamula.

'U tom objektu, kako ste ga nazvali, nikad nisam bio, ali iz nekih ranijih vremena znam da se nalazi u Opatiji ili na području zapadne obale Istarskog poluotoka u Primorsko-goranskoj županiji, pa iz mog odgovora onda možete zaključiti da nisam bio', kazao je Bauk.

Na pitanje zna li tko je tamo bio i što je bila tema sastanka, odgovorio je sljedeće: 'Ne znam kako da vam odgovorim na to pitanje, a da ne budem bezobrazan, tako da ću se ipak suzdržati.' Dodao je da ne zna tko je bio niti što je bila tema sastanka, no da je sada zaintrigiran pa će se raspitati. 'Ali ako saznam, isto vam neću reći, osim ako vam to ne kažu oni koji su bili', priklopio je ministar Bauk.

Isto smo upitali ministra poljoprivrede Tihomira Jakovinu, a on je kratko u prolazu opovrgnuo da je bio na sastanku s premijerom u Vili Mamula. 'Nisam bio na sastanku i ne mogu vam to komentirati', kazao je Jakovina. Ministar pravosuđa Orsat Miljenić bio je još kraći, rekavši tek 'doviđenja'.

Zlatko Komadina, potpredsjednik SDP-a i primorsko-goranski župan, rekao je za tportal da nema ama baš nikakve informacije o Milanovićevom posjetu, pa tako ni s kim se premijer i predsjednik stranke našao na tom području.