rat u ukrajini

Rusija oborila tri ukrajinska drona, požar u vojnoj jedinici na Krimu

09.09.2023 u 23:17

Bionic
Reading

Ruska protuzračna obrana srušila je tri ukrajinske bespilotne letjelice iznad Krima, jednu sjeverozapadno, a dvije zapadno od poluotoka, priopćio je u subotu na Telegramu Sergej Aksionov, ruski čelnik lokalne uprave.

Ruska novinska agencija TASS izvijestila je da je rusko ministarstvo obrane reklo novinarima da je zračna obrana odbila pokušaj ukrajinskog napada bespilotnom letjelicom koja je ciljala objekte na teritoriju Ruske federacije oko 19:30 po lokalnom vremenu.

Reuters nije uspio potvrditi ove navode, a nije bilo ni izvješća o šteti ili žrtvama. Moskva je anektirala krimski poluotok od Ukrajine 2014. godine.

Požar je izbio u ruskoj vojnoj jedinici u glavnom gradu Krima, Simferopolju, priopćile su u subotu ruske okupatorske snage, uslijed pojačanih napada na crnomorski poluotok, izvještava agencija dpa.

"Došlo je do uobičajenog kućnog požara u vojnoj jedinici u Simferopolu", napisao je na Telegramu Oleg Kriučkov, savjetnik ruskom vodstvu koje je anektiralo Krim.

Rekao je da je požar otad lokaliziran, iako se na društvenim mrežama uvelike dijelio video sukljanja velikog crnog dima. Lokalni stanovnici također su izvijestili da su čuli eksploziju i pucnjeve, iako uzrok požara prvotno nije bio poznat.

Došlo je do povećanja broja napada bespilotnim letjelicama na ruske okupacijske snage na Krimu proteklih mjeseci.