na forumu

Rusi u Istri zahtijevaju prekid rata u Ukrajini

05.03.2022 u 14:41

Bionic
Reading

"Mirno nebo za svu djecu", "Ukrajino, uz tebe je ruski narod" i "Putin je rat", poruke su to koje su Rusi koji žive u Puli istaknuli na transparentima na prosvjedu protiv rata koji je u subotu poslijepodne održan na pulskom Trgu Forum.

Ustvrdivši kako se ne slažu s politikom svoje matične države koja je napala suverenu zemlju, tridesetak Rusa koji žive u Puli i Istri nosili su ukrajinske zastave i poslali poruke mira.

"Mi, ruski narod koji živi u Hrvatskoj, ne možemo ostati ravnodušni. Mi smo protiv besmislenog, destruktivnog rata, protiv smrti s obje strane, protiv agresije Putina i njegovih pristaša na Ukrajinu, na njene mirne građane", poručili su ruski državljani koji žive na istarskom poluotoku.

"Ovaj rat je katastrofa ne samo za Ukrajinu, već i za Rusiju. To bi mogla biti katastrofa za cijeli svijet, za cijelo čovječanstvo. I zato podupiremo civile Ukrajine, osuđujemo ilegalni napad Rusije na teritorij suverene države. Tu smo i zalažemo se za našu zajedničku budućnost, budućnost naše djece koja će za koju godinu pitati 'što ste učinili da zaustavite bratoubilački rat'", poručili su Rusi na prosvjedu zahtijevajući prekid rata.