RAT U UKRAJINI

Rusi tvrde da su u napadima uoči Nove godine gađali tvornice dronova

01.01.2023 u 16:08

Bionic
Reading

Ruska vojska je priopćila u nedjelju da je u napadima na ukrajinske gradove, pa tako i na Kijev u subotu, gađala tvornice za proizvodnju bespilotnih letjelica kako bi spriječila planirane "terorističke napade".

"Dana 31. prosinca 2022. ruske oružane snage su izvele precizan zračno-desantni napad dugog dometa na industrijska postrojenja ukrajinske obrane uključena u proizvodnju napadnih dronova kojima se koristi za izvođenje terorističkih napada na Rusiju", ističe rusko ministarstvo obrane u dnevnom izvješću.

"Spriječeni su planovi kijevskog režima o izvođenju terorističkih napada na Rusiju u bliskoj budućnosti", izrazilo je zadovoljstvo ministarstvo.

Moskva nerijetko naziva "terorizmom" operacije ukrajinske vojske na ruskom teritoriju ili napade na svoje objekte u Ukrajini.

Ruska vojska je ujedno izvijestila da nastavlja ofenzivu u Donjeckoj oblasti, na istoku Ukrajine, gdje se trenutno vode najveće borbe.

U ruskim napadima na Kijev u subotu i na druge ukrajinske gradove poginulo je najmanje troje ljudi, a 50 je ranjeno, pokazuju najnoviji podatci ukrajinskih vlasti.