GRADNJA POSLOVNOG KOMPLEKSA

Ruši se Inina benzinska postaja u Jagićevoj

  • Autor: V.P.P.
  • Zadnja izmjena 15.05.2012 12:54
  • Objavljeno 15.05.2012 u 11:25
INA, TDR (1)

INA, TDR (1)

Izvor: tportal.hr / Autor: Lucija Bušić

Inina benzinska postaja u Jagićevoj ulici u Zagrebu uskoro će biti srušena te će se graditi nova, uklopljena u poslovni kompleks Adris grupe koji niče tik do sadašnje benzinske postaje
Lucija Bušić

Lucija Bušić

Izvor: tportal.hr / Autor: Lucija Bušić

Iako je gradnja nove zgrade na mjestu nekadašnje Tvornice duhana Zagreb između Klaićeve i Jagićeve ulice uznapredovala, stupovi kompleksa i dalje se gotovo naslanjaju na objekt na Ininoj benzinskoj postaji, a dijelovi nove zgrade natkriljuju benzinsku.

No ne zadugo. Iz Ine i Adris grupe doznajemo kako će postaja uskoro biti srušena. 'Benzinska postaja Zagreb-Jagićeva bit će kapitalno rekonstruirana, što podrazumijeva rušenje postojeće postaje te izgradnju novog i moderniziranog objekta prema najsuvremenijim standardima poslovanja benzinskih postaja, uključujući i visokozahtjevne standarde zaštite okoliša i zdravlja', kažu nam iz Ine.

Lokacijska dozvola za izgradnju nove postaje navodno je već dobivena te će benzinska crpka biti ukomponirana u Adrisov poslovni kompleks čije idejno rješenje potpisuje arhitektonski dvojac Plavec-Zdenković.

'Tvornica duhana Zagreb kao investitor i Ina su sklopili sporazum kojim reguliraju i dogovor oko uklapanja oba objekta', kažu iz Adris grupe, vlasnika TDZ-a. Benzinska postaja tako će niknuti unutar poslovnog kompleksa koji niče uz stari pogon Tvornice duhana Zagreb u kojem se planira Povijesni muzej.

Lucija Bušić

Lucija Bušić

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi