istočna fronta

Rusi se hvale: Raketom smo ubili 50 ukrajinskih generala

19.06.2022 u 16:29

Bionic
Reading

Rusi tvrde da su u nedjelju u raketnom napadu ubili 50 ukrajinskih generala. Raketa je navodno ispaljena s broda u Crnom moru na ukrajinski zapovjedni centar

Centar se navodno nalazio u mjestu Širokaja Dača u regiji Dnjipro. Udar je izveden baš u trenutku kad su zapovjednici nekoliko postrojbi održavali sastanak.

Rusko ministarstvo obrane priopćilo je da su projektili Kalibr također korišteni za uništenje haubica M777 i oklopnih vozila koje je isporučio Zapad. Još nema potvrde te informacije.

Rusija šalje velik broj pričuvnih vojnika u Sjeverodonjeck s drugih bojišta kako bi ostvarila potpunu kontrolu nad ovim istočnim gradom na prvoj crti bojišta, kazao je u subotu guverner ukrajinske regije Luhanska

"Danas, sutra ili prekosutra potrošit će sve rezerve koje imaju... budući da ih ondje već ima toliko mnogo, doseći će kritičnu masu", poručio je guverner regije Luhanska Serhij Hajdaj putem državne televizije.

Kazao je da ruske snage već upravljaju većim dijelom, no ne i cijelim Sjeverodonjeckom.

Dok je Rusija zauzela stambena područja grada, ukrajinske trupe zabarikadirale su se u industrijskim zonama i kemijskoj tvornici.

Po britanskim obavještajnim službama, ruske snage su vjerojatno nastavile napredovati na južnoj osovini Popasna, s koje nastoje opkoliti džep oko Sjeverodonecka s juga, .