ILEGALCI SE POVUKLI

Rušenje u centru Splita ovaj put bez drame

  • Autor: Damir Petranović
  • Zadnja izmjena 02.05.2012 14:51
  • Objavljeno 02.05.2012 u 14:07
Rušenje kuća u Manđarevoj ulici u Splitu2

Rušenje kuća u Manđarevoj ulici u Splitu2

Izvor: Pixsell / Autor: Ivo Cagalj

Desetak dana nakon prvog pokušaja, kada je jedan ilegalni stanar zaprijetio dizanjem u zrak boce plina, u srijedu ujutro započelo je rušenje četiri objekta u centru Splita, na mjestu gdje se planira izgraditi prometno vrlo bitnu Manđerovu ulicu. Jake policijske i zaštitarske snage ovaj put nisu morale intervenirati jer su stanari dobrovoljno izašli iz kuća koje su bespravno zauzeli prije tri godine
Ivo Cagalj

Ivo Cagalj

Izvor: Pixsell / Autor: Ivo Cagalj

Jednoj od njih, samohranoj majci Mariji Paveli, gradski zaštitari pomogli su iznijeti stvari, a obećan joj je privremeni smještaj na rok od šest mjeseci. Svi ostali, pokazalo se, nisu socijalni slučajevi i zauzeli su gradsku imovinu jednostavno zato što im se pružila prilika.

Kerumova vlast odlučila je srušiti četiri kuće na trasi Manđerove ulice upravo zato što su ondje počeli boraviti narkomani i skitnice. Objekti su, inače, otkupljeni još za mandata gradonačelnika Zvonimira Puljića i za njih je plaćeno oko 700 tisuća eura. No da od konačnog probijanja ove prometnice još neko vrijeme neće biti ništa, dokazuje činjenica da treba otkupiti dodatnih 12 kuća te da se taj trošak kreće oko 12 milijuna kuna. U Kerumovom mandatu nije učinjeno ništa.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi