bliski istok

Rouhani poručio kako Iran ne želi nove napetosti u regiji

10.05.2018 u 22:43

Bionic
Reading

Iran ne želi 'nove napetosti' na Bliskom istoku, rekao je u četvrtak iranski predsjednik Hassan Rouhani u telefonskom razgovoru s njemačkom kancelarkom Angelom Merkel, ne spominjući izraelske zračne udare u Siriji

Izrael je u četvrtak prije zore izveo desetke smrtonosnih zračnih udara na ciljeve u Siriji za koje tvrdi da su iranski, istaknuvši da uzvraća na iransko raketiranje dijela sirijske Golanske visoravni pod njegovom kontrolom.

Na upit AFP-a, iransko ministarstvo vanjskih poslova nije komentiralo te informacije.

'Iran je uvijek htio smirivati napetost u regiji pokušavajući ojačati sigurnost i stabilnost', rekao je Rouhani kako prenosi mrežna stranica iranskog presjedništva.

'Iran ne želi nove napetosti u regiji', dodao je iranski predsjednik čija zemlja vojno pomaže sirijskom režimu Bašara al-Asada u njegovu ratu s pobunjenicima i s džihadistima iz tzv. Islamske države.

Govoreći o prisutnosti 'iranskih vojnih savjetnika u Siriji', Rouhani je dodao da je 'zahvaljujući borbi Irana na strani sirijskog i iračkog naroda protiv terorista tzv. Islamske države ostvarena razmjerna stabilnost u Siriji i dobra stabilnost u Iraku, što je dobro za regiju, svijet i Europu'.