TKO S KIME IDE NA IZBORE?

Rohatinski ne može komentirati savez s Karamarkom

Željko Rohatinski u Umagu

Željko Rohatinski u Umagu

Izvor: tportal.hr / Autor: Dražen Breitenfeld

Guverner HNB-a Željko Rohatinski nedostupan je za komentare na spekulacije da će na iduće parlamentarne izbore izaći na zajedničkoj listi s još uvijek nestranačkim ministrom unutarnjih poslova Tomislavom Karamarkom

Iz Ureda za odnose s javnošću HNB-a rekli su nam da guverner Rohatinski nije na radnom mjestu te da stoga ne može niti komentirati napise da će u partnerstvu s Karamarkom nastupiti na izborima 4. prosinca.

Naime, za Rohatinskog se već duže vrijeme spekulira da će se kandidirati na predstojećim izborima, a kako doznaje Jutarnji list, svoju opciju trebao bi obznaniti krajem kolovoza. Najprije je opcija bila HSLS, a danas se piše već o Karamarku.

Ni Karamarko ni Rohatinski nisu još obznanili hoće li na izbore izaći samostalno, unutar neke stranke, ili čak zajedno na nekoj nezavisnoj listi, kako se sve više nagađa u političkim kuloarima. Spekulacije da će dvojac izaći na izbore na zajedničkoj listi izazvale su zabrinutost među političkim strankama.

Podsjetimo, HDZ-ov Ivan Jarnjak prije dva dana rekao je da je Karamarko uvijek dobrodošao u HDZ, a premijerka je Karamarka zvala da se učlani već nekoliko puta.

Odgovor na pitanje je li informacija o zajedništvu Rohatinskog i Karamarka samo još jedan probni balon ministra unutarnjih poslova očito ćemo morati pričekati do kraja godišnjih odmora.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi