NAJAVIO SLAVKO LINIĆ

Rješenje za otpis dugova građana stiže u travnju!

12.03.2014 u 17:28

Bionic
Reading

Ministar financija Slavko Linić potvrdio je novinarima u Saboru da bi se do kraja travnja trebalo pronaći rješenje za stotine tisuća ljudi koji duguju porez državi, komunalnim društvima ili bankama. Neki će se dugovi opraštati, ali kriterije treba precizno utvrditi i zakonski odrediti

Ministar Slavko Linić rekao je da način rješavanja dugova građana treba precizno razraditi prije predstavljanja javnosti. Potvrdio je da Vlada taj problem želi riješiti donošenjem novih zakonskih propisa.

'Vrlo je teška pozicija za 50-60 tisuća njih koji imaju ogromne dugove i koji će trebati pravosudno rješavanje problema. Njima će se dodijeliti povjerenik ili skrbnik, kako god ćemo ga nazvati. No 200 tisuća je onih građana koji imaju daleko manje dugova i određenim socijalnim kriterijima se može raditi o otpisima dugova ili o moratorijima. Tu se rješenja mogu naći', rekao je Linić  i dodao da je zadovoljan jer o otpisima dugova razmišljaju bankarski sektor, komunalna društva i društva za isporuku energije i vode. 'Svima je želja da nađemo rješenje', kaže Linić.

Prvo zakonsko rješenje, kaže Linić, mogli bi imati već krajem travnja.