POBJEDA ČISTA

Riješena splitska situacija: HDZ se ispričao i čestitao Baldasaru

03.06.2013 u 14:07

  • +23

Lokalni izbori 2013.

Izvor: Pixsell / Autor: Ivana Ivanovic/PIXSELL

Bionic
Reading

Nešto prije 15 sati predsjednik Gradskog izbornog povjerenstva Ivica Botica potvrdio je da je Baldasar novi splitski gradonačelnik

'Na zahtjev HDZ-a izvršen je uvid u cjelokupni materijal i utvrđeni su tek mali nedostaci koji ni na koji način ne utječu na konačan rezultat izbora', kazao je Botica. Nakon isteka dodatnog četverosatnog roka za žalbe objavit će se i službeni rezultati, pa će se primopredaja dužnosti u splitskoj gradskoj upravi ipak obaviti u četvrtak ujutro.

Baldasar je na licu mjesta odslušao Botičinu izjavu i potom ponovno pozvao HDZ na smirivanje tenzija. 'Ako je predsjednik Gradskog izbornog povjerenstva utvrdio da je sve regularno, mislim da smo konačno završili s ovom pričom. Nudim im ruku suradnje jer oni nisu poraženi. Da, ja sam pobijedio i dobio priliku upravljati gradom i meni kao Splićaninu to je premija, no ne znam kolika je općenito premija uzevši u obzir stanje u kojem se grad nalazi', rekao je Baldasar.

Dosadašnji gradonačelnik Željko Kerum mu je, kaže, preko prijatelja poslao čestitke i želju da što bolje obavlja svoj posao.

Odluka Gradskog izbornog povjerenstva, po svemu sudeći, ohladila je i splitske HDZ-ovce: predsjednik ogranka Petar Škorić u izjavi za tportal potvrdio je da nemaju namjeru ulagati daljnje žalbe.

'Čestitamo gospodinu Baldasaru i pobjednicima na izborima, želimo im uspjeh. HDZ je zajedno s koalicijskim partnerima ostvario odličan rezultat, najbolji u zadnje 23 godine, iako smo tijesno izgubili u drugom krugu. Građani su odabrali političku opciju kojoj treba pružiti šansu za formiranje vlasti. Radit ćemo sve u interesu grada', kazao je Škorić.

'Izbori su završili i strasti se sada trebaju smiriti, Evo, i ja se ispričavam u svoje ime i u ime svojih suradnika ukoliko je u kampanji bilo neprimjerenih istupa. Nismo imali takvu namjeru, ali tijekom izbora temperatura se podiže i moguće je da iskoči kakva neprimjerena riječ', dodao je šef splitskog HDZ-a.

Nalaz Gradskog izbornog povjerenstva po njemu je ipak znakovit jer je od naknadno utvrđenih valjanih listića veći dio glasova ipak otišao Ivaniševiću. 'To je dokaz da povjerenstvo nije bilo potpuno korektno i neovisno, ali i da se ovakva kontrola obavila na svim biračkim mjestima ,rezultat se ne bi promijenio. Prihvaćamo rezultate', zaključio je Škorić.