afera sortirnica

Riječki HDZ-ovci: Hoće li Grbin zatražiti ostavku riječkoga gradonačelnika?

05.04.2023 u 15:38

Bionic
Reading

Riječki HDZ ustvrdio je u srijedu da uhićenja osumnjičenih za malverzacije pri izgradnji riječke sortirnice otpada znače "kraj mita o uspješnoj SDP-ovoj vlasti u najvećoj utvrdi te stranke" i upitao hoće li predsjednik SDP-a Peđa Grbin zatražiti ostavku riječkoga gradonačelnika

"Uhićenja prve suradnice bivšeg gradonačelnika Rijeke, njezinog savjetnika i sadašnje direktorice gradske tvrtke 'Čistoća' pokazuju svo licemjerstvo SDP-a", navodi u priopćenju HDZ-ov riječki Gradski odbor.

Svaki put kada izbije afera koja ima veze s SDP-om vrh stranke se poziva na presumpciju nevinosti. No, da je situacija obrnuta, i da nije riječ o SDP-ovim kadrovima, Grbin bi već tražio ostavku riječkog gradonačelnika, a oporba na nacionalnoj razini zajedno bi tražila izvanredne izbore u Rijeci, ističe riječki HDZ.

Kažu kako već godinama upozoravaju na niz potencijalnih kriminalnih afera u gradskim tvrtkama, kao što su dokapitalizacija i odobrena jamstva za Energo, štetan posao za Grad Rijeku na izgradnji garaže Kantrida, prodaja kompleksa Zapadna Žabica i dr.

  • +11
Pretres pred kućom Đure Horvata Izvor: Pixsell / Autor: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

"Upozoravamo da će se građani Rijeke uskoro susresti s povećanjem cijena u javnom gradskom prijevozu i već godinama nezadovoljavajućom razinom predškolskog odgoja. Građanima stižu novi komunalni nameti, a rješenje izazova na području poduzetništva za riječki SDP je na razini znanstvene fantastike", stoji u priopćenju.