javni prijevoznik

Riječki Autotrolej novčano nagrađuje radnike koji se odluče cijepiti, ali i one koji su preboljeli koronu

07.09.2021 u 18:49

Bionic
Reading

U Hrvatskoj je danas 704 novozaraženih koronavirusom, a umrlo je 10 ljudi. Jučer je cijepljeno manje od pet i pol tisuća građana, a početkom listopada kreće i cijepljenje trećom dozom. Iako je premijer rekao da građanima neće dijeliti bombone da bi ih potaknuo na cijepljenje, u Rijeci jedno gradsko poduzeće dijeli i više od toga

U prosjeku se u riječkom Autotroleju cijepilo 35 posto zaposlenih, a nagradu od 500 kuna dobit će i oni koji su koronu preboljeli.

Riječki gradonačelnik Marko Filipović kazao je kako postupak Autotroleja ne bi bilo najspretnije rješenje i kako ne bi bilo dobro da to postane praksa.

Kristina Prijić, glasnogovornica Autotroleja kazala je za RTL Danas da interes zaposlenih postoji.

'S ovom odlukom smo krenuli u petak, tako da je prošlo svega nekoliko dana, no ono što nam je poznato jest činjenica da radnici Autotroleja su počeli donositi potvrde bilo o cijepljenju ili da su preboljeli koronavirus. Tako da očekujemo da će ova akcija zaista uroditi plodom i da ćemo potaknuti naše radnike na cijepljenje i da ćemo dostići broj od više od 50 posto cijepljenih radnika koji nam je u ovom trenutku zaista još nedostižan'', rekla je Prijić.