VRDOLJAKOVO OBEĆANJE

Režije za energente neće poskupjeti

26.02.2014 u 14:38

Bionic
Reading

Ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak ustvrdio je danas da režije za energente u sljedećih godinu dana sigurno neće poskupjeti.

Odgovarajući na novinarsko pitanje, na odlasku s konferencije o ulaganjima u energetici, kako komentira tvrdnje prema kojima bi režije mogle poskupjeti za 1.600 kuna mjesečno, prvenstveno zbog cijene energenata, rekao je da Vlada vodi "pametnu energetsku politiku" te da brine o državi, građanima i industriji te da energenti u idućih godinu dana sigurno neće poskupjeti.

Njihova cijena će prema, njegovim riječima, ostati na sadašnjoj razini ili će biti niža, u čemu će ključnu riječ imati tržište.

Zamoljen za komentar istupa iz splitskih brodogradilišta da od države teže nego druga dobivaju poslove, Vrdoljak je rekao kako nema takvu informaciju, a da posao trebaju dobiti najbolji i najkonkurentniji.

Ocijenio je da domaća brodogradilišta ne trebaju ovisiti o domaćim poslovima nego biti konkurentna na svjetskom tržištu. Tada će, kaže Vrdoljak, dobiti poslove od svjetskih brodara.

Upitan za komentar prosvjeda zbog izmjena Zakona o radu kratko je odgovorio da Hrvatska treba veću konkurentnost industrije i gospodarstva.

Na novinarski upit hoće li HEP, kao Inina tvrtka Prirodni plin, na plinskom biznisu biti na gubitku, kazao je kako može garantirati da HEP u tom poslu neće gubiti, a da za odgovor o gubicima Prirodnog plina, on (Vrdoljak) nije prava adresa.