'ŠTO ĆEŠ OVDJE?!'

Rektoru kaznena prijava zbog 'nepatriotskog' slogana

29.03.2011 u 12:10

Bionic
Reading

Pravu buru u Srbiji je nedavno podigla reklama za jedno privatno sveučilište. Naime, nakon što su se pojavili plakati sa sloganom 'Što ćeš ovdje?! Završi Megatrend i pali!', reagirala je tržišna inspekcija, a po pisanju Blica, rektoru i vlasniku Sveučilišta Megatrend, Mići Jovanoviću, prijeti i kaznena prijava. S druge strane, zbog narušavanja ugleda sveučilišta vlasnik najavljuje kontratužbu zahtjev za naknadu štete

'Tržišna inspekcija je došla kod mene i najavila mi kaznenu prijavu. To je scenarij po kojem bih ja eventualno morao platiti 100.000 dinara (1.000 eura), a sveučilište još 500.000 ili milijun dinara (5.000 do 10.000 eura). Moj tim sprema kontratužbu u kojoj ćemo tražiti odštetu od pet do sedam milijuna dinara (50.000–70.000 eura)', rekao je novinarima Jovanović.

Istaknuo je da spornim plakatom nijedno načelo oglašavanja nije narušeno te je dodao da je cilj kampanje postignut. Usto što je, kako tvrdi Jovanović, napravljen 'fantastičan marketinški potez', slogan je uzdrmao i one koji bi se trebali baviti problemom 'odljeva mozgova'.
Plakati oko kojih se digla prašina ubrzo su zamijenjeni novima, koji su po idejnom rješenju isti kao i prethodni, samo je slogan promijenjen u 'patriotski podobniji', te sada glasi 'Završi Megatrend i vrati se u Srbiju'.

SRBIJA DRUGA U SVIJETU PO ODLJEVU MOZGOVA

Da je upravo odljev mozgova velik problem i naših istočnih susjeda, potvrđuje nedavno objavljen podatak prema kojemu je Srbija na drugom mjestu u svijetu po broju odlazaka mladih, školovanih ljudi iz zemlje, piše B92. Prema riječima zamjenice direktora USAID-a u Srbiji Marilyn Smith, koja se pak pozvala na podatke iz Svjetskog izvještaja o poslovanju, veći odljev mozgova od Srbije ima još samo afrička država Gvineja Bisau.