popuštaju mjere

Rekordan broj ozbiljnih slučajeva covida prijavljen u Izraelu

06.02.2022 u 08:27

Bionic
Reading

Izrael je registrirao rekordni broj ozbiljnih slučajeva covida-19, pokazali su službeni brojevi objavljeni u subotu. Ukupno je 1229 pacijenata hospitalizirano zbog teškog oblika covida, što je najviši broj od početka pandemije, objavilo je ministarstvo zdravstva.

Dosad je najviši broj teških hospitalizacija bio 26. siječnja 2021., kada je takvih pacijenata bilo 1185. Izraelske bolnice bore se s prenapučenošću, ali istovremeno, postoje znaci da val omikron varijante u Izraelu popušta.

Mjere borbe protiv širenja koronavirusa u zemlji trebale bi se dalje olakšati u ponedjeljak. Omikron varijanta blaža je od prethodnih varijanti, ali zbog velikog broja zaraženih ima i više oboljelih kojima treba bolničko liječenje.

Po brojevima ministarstva zdravstva, 37.985 novih slučajeva prijavljeno je u 24 sata.

Najviši broj bio je 23. siječnja kada je Izrael imao više od 85.000 novih slučajeva, što je bilo najviše od početka pandemije.

Svjetski lider u cijepljenju u prvim valovima pandemije, Izrael je usvojio moto "Živjeti s covidom" nekoliko mjeseci prije dolaska omikron varijante koronavirusa.

Broj ljudi u Izraelu koji su umrli od posljedice zaraze koronavirusom je 9138.