VLADAJUĆI JE IGNORIRALI

Reisman u Saboru održala predavanje za - desničare

31.01.2013 u 12:16

Bionic
Reading

Nakon predavanja na Fakultetu političkih znanosti i Medicinskom fakultetu, pseudoznanstvenica Judith Reisman danas je održala predavanje i zastupnicima u Hrvatskom saboru. Dočekana pljeskom zastupnika, Reisman je u svom obraćanju ponovila teze o kojima je govorila prethodnih dana svog gostovanja u Hrvatskoj

'Želim izraziti žaljenje zbog nevjerojatnih napada koje ste doživjeli posljednjih dana. Pogotovo žalim zbog toga što se doživjeli optužbu za antisemitizam. Izvrgnuti ste kampanji verbalnog nasilja i primitivizma, čemu su se pridružili i akademski krugovi. No ja vam želim reći da postoji i drugačija Hrvatska, tolerantna i spremna na dijalog. To je prava slika Hrvatske. Neki lažni liberali htjeli su vam zabraniti da govorite u Saboru, no nisu uspjeli u tome i danas je pobijedila sloboda govora', riječi su kojima je Judith Reisman u Saboru dočekao HDZ-ov Davor Ivo Stier.

Slično je ponovio i HDZ-ov Željko Reiner, pozdravivši Reisman u ime Kluba zastupnika HDZ-a, a ne kao potpredsjednik Sabora, 'kako netko ne bi tražio dlaku u jajetu'. Reisman je poručio da se susrela s dvije Hrvatske i izrazio žaljenje zbog toga što se susrela s Hrvatskom koja je 'netolerantna i isključiva i koja želi ušutkati druge te ih difamirati hajkama'.

'Oni koji tvrde da se zalažu za različitost s toliko bijesa i mržnje žele se suprotstaviti onima koji imaju drugačije ideje', kazao je Reiner.

Resiman
je na samom početku svog predavanja kazala da je pitanje 'cenzure' puno veće nego njeno predavanje te ponovila da je došla u Hrvatsku nakon što je čula što se dogodilo HRT-ovoj novinarki Karolini Vidović Krišto. Osvrnuvši se na uvođenje spolnog odgoja u Hrvatskoj, Reisman je rekla da se on uvodi dogmatski i bez rasprave.

'Koliko sam čula o spolnom odgoju, nisu se mogli očitovati ni Crkva, ni sinagoge, ni roditelji čiju će se djecu dogmatski podučavati', rekla je Reisman.

Kazala je da se spolni odgoj temelji na radovima Alfreda Kinseyja, jer je jedan od kreatora kurikuluma, Aleksandar Štulhofer, učio na Institutu Kinsey.

Okupljenima je pokazala Kinseyjevu knjigu i citirala izvatke koji govore, kako je kazala, o orgazmima beba i djece. 'Institut Kinsey nedavno je objavio knjigu 'Kinsey - čovjek koji je promijenio svijet'. Ja bih je nazvala 'Kinsey - pedofil koji je promijenio svijet'. Kinsey je rekao da djeca uživaju u seksualnom nasilju. Slična dogma dolazila je i od Mengelea, no njemu ne otvaramo institute i ne dijelimo doktorate', ustvrdila je Reisman

Osvrnula se i na spolni odgoj o kojima se mjesecima vodi rasprava u Hrvatskoj. 'Vaš program spolnog odgoja utemeljen je na ideologiji, a ne na znanosti. Ako pokrenete ovaj program, vidjet ćete porast spolno prenosivih bolesti, abortusa i promiskuiteta, jer ono što rade roditelji oponašat će i djeca', kazala je Reisman

Iako su zastupnici dupkom napunili jednu saborsku dvoranu, predavanje su ipak izbjegli zastupnici vladajuće koalicije. Naime na razgovoru s Reisman bili su samo zastupnici HDZ-a, dio zastupnika HDSSB-a te Ruža Tomašić. Predavanje su pozorno slušali i glasnogovornik HBK Zvonimir Ancić, don Damir Stojić, Ivan Zvonimir Čičak, ali i odvjetnik Zvonimir Hodak. Iako je predavanju prisustvovalo dvadesetak zastupnika HDZ-a, na susretu s Reisman ipak nisu bili predsjednik stranke Tomislav Karamarko, ali i poznatiji članovi stranke poput Vladimira Šeksa i Jadranke Kosor.


Nakon što je iznijela svoje teze Reisman se suočila i s pitanjima zastupnika i gostiju koji su pratili predavanje. HDZ-ov Stier upitao ju je kakva je rasprava o spolnom odgoju vođena u SAD-u, na što mu je Reisman kazala da su u Americi podučavali o spolnoj higijeni i o pripremama za brak sve dok nije došao Kinsey, kada je u škole uveden spolni odgoj. Tada se, kazala je, počelo podučavati da se može kupiti tijelo i da se može kupiti djevice, a danas nezadovoljni roditelji mogu ispisati djecu s tog sata.

Gordan Jandroković, koji je kazao da je 'reakcija lijevih radikala proizašla iz toga što je konzervativna strana konačno zauzela stav', Reisman je upitao je li hrvatski spolni odgoj liberalniji od drugih koji se provode.

'Takav neznanstveni stav, koji se nalazi u vašem spolnom odgoju, dominira mnogim europskim državama', kazala je Reisman.

Bez pitanja bio je HDZ-ov Ante Kulušić, uvelike hvaleći HDZ-ovu gošću. 'Ono što ste doživjeli na Fakultetu političkih znanosti nije slika Hrvatske. Nismo mogli vjerovati da postoji toliko netolerancije. Slažem se s vama da ovo nije stručni nego ideološki zakon, no ovo danas je skup ponosa', kazao je Kulušić.

Ruža Tomašić
iz HSP-a dr. Ante Starčević upitala je Reisman kako u SAD-u napreduju grupe mladih ljudi koji se organiziraju i čuvaju se za seks nakon braka, na što joj je ona odgovorila da 'krivi društvo za to što se mladi moraju braniti od dominantne seksualne ideologije'.

HDZ-ov Ante Babić pitao je kome je u interesu uništiti institucionalni brak i obitelj.

'Mislim da obitelji prijeti uništenje, ali da biste uništili obitelj, morate uništiti religijske moralne vrijednosti', rekla je Reisman.

Novinarka Karolina Vidović Krišto pitala je je li ispravna borba za slobodu odabira ili je možda ispravna borba za to da se ovakve stvari uopće ne dozvole u školama.

'Zatražila sam sastanak s ministrom i ravnateljem HRT-a da bismo razgovarali o tome što se dogodilo toj novinarki. Smatram problematičnim prepustiti seksualni odgoj nastavnicima jer on često eskalira u laž i trikove. Nastavnici podučavaju o moralu, što bi trebala biti zadaća roditelja', zaključila je Reisman

Reisman: Zašto uništavate nešto što je dobro?