DOŠLA ŠIRITI NETOLERANCIJU

'Reisman nije poželjna u Hrvatskom saboru!'

28.01.2013 u 17:42

Bionic
Reading

Centar za LGBT ravnopravnost u otvorenom je pismu predsjedniku Hrvatskog sabora Josipu Leki pozvala čelnog čovjeka parlamenta da otkaže najavljeno predavanje dr. Judith Reisman u jednoj od saborskih dvorana. 'Naša je nada kako ćete prepoznati važnost otkazivanja ovog predavanja i pokazati kako skup takve vrste nije poželjan u prostorima Hrvatskog sabora', poručili su predsjedniku Sabora

Za Centar za LGBT ravnopravnost najava po kojoj bi dr. Reisman u četvrtak trebala održati predavanje na temu 'Iskustvo spolnog odgoja u SAD-u i Ujedinjenom Kraljevstvu' u Saboru jest 'uznemiravajuća vijest'. Podsjećaju kako je dr. Reisman 'poznata širom svijeta po svojim diskriminatornim i krajnje homofobnim stavovima' i upravo stoga smatraju kako 'Hrvatski sabor nije primjereno mjesto za održavanje takvog predavanja'.

'Ostaje posve nejasno zašto dr. sci. Reisman uopće drži predavanje na tu temu, iako ona sama nije sudjelovala u implementaciji i kreiranju spolnog odgoja ni u SAD-u ni u Ujedinjenom Kraljevstvu. Uzevši u obzir te činjenice, ne dolazimo do nijednog drugog zaključka osim kako dr. sci. Reisman dolazi širiti netoleranciju među građanima i građankama Republike Hrvatske i njihovim izabranim zastupnicima', smatraju u Centru.

Po njima, ugostiti dr. Reisman u zgradi državnog tijela koja je predstavnik svih građana i građanki, koja je i nositelj zakonodavne vlasti u državi, 'ekvivalentno je službenom dopuštanju slobodnog iznošenja homofobnih i diskriminatornih stavova kao i vrijeđanja LGBT pojedinaca i pojedinki'.

Centar za LGBT ravnopravnost od predsjednika Sabora Josipa Leke na kraju očekuje da će 'u najkraćem mogućem roku poduzeti korake kako bi se spriječila već nastala šteta i zaustavila još potencijalno veća'.