'NE BUDITE ZABRINUTI'

Reiner: SDP je izdao ideju socijaldemokracije, rugaju se sirotinji

06.11.2015 u 14:24

Bionic
Reading

Prvi na listi HDZ-a u prvoj izbornoj jedinici Željko Reiner poručio je u petak vladajućima kako su izdali ideju socijaldemokracije i socijalne države, a građane je pozvao da u nedjelju iziđu na izbore te daju glas 'za bolju Hrvatsku koja će imati budućnost'

'Bili smo posjetiti jednu od brojnih pučkih kuhinja koje se po Hrvatskoj otvaraju svakih nekoliko dana jer je sve više gladnih. Čini mi se da je glavni problem dosadašnje vlade taj što su oni izdali ideju socijaldemokracije iako se glavna stranka tako naziva. Izdali su i ideju socijalne države što se vidi iz toga koliko gladnih ima te kako su repovi pred pučkim kuhinjama sve dulji i dulji. To je rezultat njihovog uništavanja radnih mjesta, gospodarstva  i svih onih 320 tisuća blokiranih', rekao je Reiner na konferenciji za novinare, pa je komentirao poteze SDP-a.

Vladajući su se, tvrdi, siromasima čak ponekad i izrugivali.

'Ministrica socijalne skrbi tako je, nakon što su joj mediji skrenuli pozornost da je 17 tisuća gladne djece po školama, najprije tvrdila da to nije istina, potom je tvrdila da su to Romi, kao da to onda nije važno, da bi napokon rekla da je to zato što dobitnici socijalnih naknada iste zapiju ili potroše na markiranu odjeću. Takav cinizam vlade koja je izdala ideju socijlademokracije je nešto što se ne može oprostiti', rekao je Reiner.

Reiner je također pozvao sve građane da iziđu na izbore u nedjelju te da, kako je kazao, daju svoj glas za bolju Hrvatsku koja će 'imati budućnost, u kojoj će ljudi hodati nasmiješeni, a ne  mrki i zabrinuti'.