pas u zbornici

Ravnateljica dovodi pit bulla u školu, nastavnici su je prijavili

15.02.2024 u 21:18

Bionic
Reading

Ravnateljicu jedne srednje škole u Milanu nekoliko je nastavnika prijavilo jer uvijek dolazi na posao u pratnji svoga velikog psa. Riječ je o pit bullu koji je uvijek na uzici, ali bez brnjice. Riječ je o psu starom godinu i pol i teškom 30 kilograma

Ravnateljicu Susannu Musumeci je 30. siječnja policiji prijavilo nastavno osoblje jer u školu dovodi svog pit bulla većinom bez brnjice, piše Il Messaggero.

U prijavi dostavljenoj policiji, nastavnici izražavaju zabrinutost: “Želimo vas obavijestiti da ravnateljica škole od travnja 2023. svakodnevno dolazi u školu u društvu svog pit bulla kojeg vodi na uzici, ali bez brnjice”.

Pas prisustvuje čak i školskim sastancima, kao što se može vidjeti na fotografijama koje su policiji dostavili nastavnici. Prema ravnateljičinim riječima, pas je trebao dolaziti s njom na posao jedno kratko vrijeme i to zato što se od covida razboljela žena koja ga je inače čuvala. No, nakon gotovo godinu dana, situacija je još uvijek ista. U prijavi su nastavnici izrazili duboku zabrinutost, jer se neki od njih boje za svoju sigurnost.

Talijanski zakon ne predviđa zabranu pristupa životinja školama. Jedina preporuka je da vlasnik sa sobom ima higijenski pribor, brnjicu i povodac. U slučaju izostanka možete se suočiti s novčanom kaznom.

Ravnateljicai tvrdi da nije bila obaviještena o prijavi te da joj se nastavnici nikad nisu žalili na prisustvo psa