NIKAKO NA ZELENU GRANU

Raspušten varaždinski HDZ jer je preblisko surađivao s Habušem!

17.04.2015 u 14:50

Bionic
Reading

Gradski odbor HDZ-a Grada Varaždina raspušten je na sinoćnjoj sjednici Županijskog odbora HDZ-a Varaždinske županije, već neko vrijeme nezadovoljnog radom varaždinskog odbora, što zbog neaktivnosti, što zbog poslova koji su njegovi čelnici vodili s Gradom Varaždinom, kao što je zbrinjavanje otpada koje je varaždinski gradonačelnik Goran Habuš (HNS) dodijelio tvrtki Univerzal u suvlasništvu donedavnog predsjednika varaždinskog HDZ-a Marijana Kovačića

Do kulminacije nezadovoljstva došlo je ovih dana, kada je Ministarstvo financija utvrdilo nenamjensko trošenje devet milijuna kuna u Javnoj ustanovi Gradski stanovi Varaždin, što su za kritiku vladajućih iskoristile sve oporbene stranke, osobito varaždinski Reformisti, ali ne i varaždinski HDZ, koji se o tome nije ni oglasio, baš kao i o nekim drugim spornim slučajevima. Upravo to je stvaralo dojam da je varaždinski HDZ zbog interesa njegovih čelnika u neformalnoj koaliciji s vladajućim HNS-om, SDP-om, HSU-om i HSLS-om.

'S obzirom na aktualno stanje u Gradu Varaždinu, nenamjensko trošenje proračunskih sredstava, izbjegavanje provođenja javne nabave, afere sa zapošljavanjima članova obitelji gradskih dužnosnika, zatim s imenovanjima u gradskim ustanovama i tvrtkama, proračunskog manjka… ne čudi da ih se više u Varaždinu ne zove Kukuriku koalicija, već bankrot-koalicija', poručio je nakon sinoćnjeg raspuštanja Anđelko Stričak, predsjednik Županijskog odbora HDZ-a, koji nije želio detaljnije objasniti tako radikalan potez uoči mjesnih izbora u Varaždinu već idućeg mjeseca.

Umjesto dosadašnjeg predsjedništva, varaždinski HDZ vodit će ubuduće povjerenstvo na čelu s Damirom Habijanom, a osim njega izabrani su doc.dr.sc. Milan Rezo, Darko Šabijan, Krešimir Čop, Robert Gotić, Goran Bobek, Silvija Cupar Bilić, Laura Musliu, Mirko Martinjak, mr.sc. Zorana Sedlanić Cecelja, Krešimir Čampa, Sanja Labaš te Marija Crnčec.

'Sastav je takav da pokrivamo gospodarsko, kulturu, sport, znanost i obrazovanje. Također, vodilo se računa o zastupljenosti prema stranačkim zajednicama. Povjerenstvo ima zadaću našoj stranci u Varaždinu dati novi zamah, pripremiti predizborni program, odnosno pripremiti se za izgledne prijevremene izbore za gradonačelnika i Gradsko vijeće. HDZ je spreman preuzeti odgovornost za vođenje Grada Varaždina i Varaždinske županije', naglašava Stričak, dodajući da je iz izbora u izbore vidljiv stalan rast potpore birača HDZ-a u gradovima i općinama na području Varaždinske županije, o čemu svjedoči i izborna pobjeda za gradonačelnika i Gradsko vijeće u Novom Marofu.

Podsjetimo, varaždinski HDZ raspušten je i prije nepune dvije godine (u studenom 2013). Razlog raspuštanja bio je više nego zanimljiv, jer se to nije dogodilo zbog unutarstranačkih sukoba, (ne)rada ili loših izbornih rezultata, već zbog ljubavi i obveza tadašnjeg šefa varaždinskih zajedničara. 'Vlatko Vuković se zaljubio i nedavno oženio te se preselio u Zagreb i radi u središnjici stranke kao šef tehničkih poslova. Zbog svega toga nije u mogućnosti svakodnevno biti u Varaždinu i raditi s članstvom, pa smo se odlučili za raspuštanje gradskog odbora i nove unutarstranačke izbore jer nam je Varaždin bitan', rekao je tada Anđelko Stričak, objašnjavajući odluku o raspuštanju varaždinskog HDZ-a pred novinarima.