NOVO VODSTVO DO KRAJA SRPNJA

Raspušta se osječki HDZ

13.06.2012 u 18:47

Bionic
Reading

Županijski odbor HDZ-a OBŽ večeras će raspustiti osječki Gradski odbor i sve temeljne ogranke. Nova stranačka vodstva HDZ-a u Osijeku trebala bi biti izabrana do 1. kolovoza

Logičan je to rasplet nakon odlaska donedavnog predsjednika GO-a HDZ-a Osijek, Josipa Salapića i nekolicine članova Predsjedništva u HDSSB. Premda su neki za novog predsjednika predlagali Salapićevog zamjenika Petra Lagatora, prevagnulo je mišljenje da je nakon smjene na čelu stranke i promjena u načinu vođenja politike HDZ-a, posebice nakon političkih potresa u osječkom odboru, bolje provesti nove izbore.

Na večerašnjem sastanku Predsjedništva ŽO-a HDZ-a najavljenom u 19 sati, odlučit će se o raspuštanju GO-a HDZ-a Osijek i 14 temeljnih ogranaka na području grada. Izabrat će se i Povjerenstvo za pripremu novih izbora, a za povjerenika će imenovati Antu Šimića.

'Zašto bi 20 članova Predsjedništva, izabranih u ožujku, pod utjecajem Jadranke Kosor i Vladimira Šeksa, određivalo novog predsjednika među njima, ako uz nešto više posla možemo izabrati novu osobu koja će stranku povesti na lokalne izbore sa svježim povjerenjem i punim legitimitetom', pojasnio nam je jedan od članova Županijskog odbora razloge zbog kojih su se odlučili na nove izbore.

Povjerenik Šimić već bi sutra na konferenciji za novinare trebao pojasniti najnovije odluke i najaviti stranačke izbore koji bi se trebali provesti do kraja srpnja. I ovoga puta birat će izaslanici na Skupštini GO-a, a izbori po principu 'jedan član – jedan glas' uslijedit će tek nakon promjena stranačkog statuta i drugih dokumenata. U Županijskom odboru ne očekuju više od dva, eventualno tri kandidata za predsjednika GO-a.