O SMJENI VEM-A

Rakić: Ova odluka ministra kulture je meni teško objašnjiva

10.03.2016 u 22:57

Bionic
Reading

Na današnjoj sjednici Vlade ministar kulture Zlatko Hasanbegović odbio je izvješće o radu Vijeća za elektroničke medije te tražio smjenu Mirjane Rakić i raspuštanje Vijeća. Rakić je o tome progovorila za Dnevnik televizije N1

'Mislim da smo mi ispunili svoje obaveze i da smo naveli sve što smo radili protekle dvije godine. Naravno da nismo naveli sve radne sastanke niti sve sastanke s HRT-om. Ove godine je iskorišten izvještaj Vijeća o sada bivšem ravnatelju HRT-a, Goranu Radmanu. Navodni razlog za naše raspuštanje su "osobito teški propusti u radu Vijeća. Ja mislim da nismo napravili ništa od toga', rekla je Rakićna N1.

Kazala je kako je Vijeće tražilo i razgovor s ministrom kulture Zlatkom Hasanbegovićem no da do danas nisu dobili odgovor.

Komentirala je i jesu li poseljednji događaji pritisak na medije. Naime, ministar je ukinuo Povjerenstvo za neprofitne medije, HRT prolazi kroz veliku smjenu kadrova, a potpredsjednik Sabora sudjelujelovao je u prosvjedu zbog odluke Vijeća da se kazni Z1 televizija.

'Vrlo je čudna situacija. Kad je bio taj prosvjed nitko od državnog vrha se nije oglasio o tome. Kad vam se veliki broj ljudi okupi na ulici očekuje se da on reagira. Taj prosvjed je bio pritisak na medije', rekla je Rakić.

'Ova odluka ministra je meni teško objašnjiva', dodala je.

Upitana koji su joj sljedeći potezi, Rakić je rekla: 'Očekujem da kao predsjednica Vijeća podnosem izvještaj saborskom Odboru za medije, ali i pred samim Saborom pa da oni odluče. No čini mi se da je odluka već donesena.'