ČISTKA NA DALEKOVIDNICI

Rajkoviću otkaz u NO-u zbog 'rušenja ugleda HRT-a'

21.03.2015 u 10:46

Bionic
Reading

Član Nadzornog odbora HRT-a Dražen Rajković na svom profilu na Facebooku objavio je informaciju da mu je tijekom jučerašnjeg dana uručeno razrješenje dužnosti člana Nadzornog odbora HRT-a, nakon što je ravnatelja Gorana Radmana prozvao za štetu od 1,1 milijardu kuna

Jučer me je Hrvatski sabor razriješio dužnosti člana Nadzornog odbora HRT-a zbog 'rušenja ugleda HRT-a', jer nisam sam podnio ostavku nakon što Sabor nije usvojio Izvješće o radu NO-a HRT-a za 2013. koje sam uglavnom ja napisao’, naveo je između ostalog na Facebooku Dražen Rajković.

Da podsjetimo, Rajković je još 13. ožujka upozoravao da postoje malverzacije na HRT-u te direktno prozvao glavnog ravnatelja Gorana Radmana da je nanio štetu javnoj televiziji i to u iznosu od čak 1,1 milijardu kuna.

Rajković navodi da je odluka o njegovom razrješenju donesena na 16. sjednici HRT-a, održanoj 20. ožujka 2015. te da je 85 članova glasalo 'za', a 19 ih je bilo suzdržanih.

Rajković je odluku prokomentirao citiranjem slavnih rečenica Martina Luthera i Galilea Galileija.

'Ovdje stojim i ne mogu drugačije', napisao je Rajković na svom facebook-profilu citirajući izjavu Martina Luthera 1521. na Crkvenom saboru u Wormsu pred svetim rimskim carem Karlom V., kada je odbio poreći reformacijske teze te Ipak se kreće, izjavu koju je izrekao Galileo Galilei 1633. prkoseći Inkviziciji.

Tijekom jučerašnjeg dana novinarkama HRT-a Elizabeti Gojan i Hloverki Novak Srzić također su uručeni otkazi, i to zbog verbalnog delikta ili kršenja etičkog kodeksa i svojih ugovora o radu istupanjem u javnosti bez dozvole uprave.