BOGATSTVO RAZLIČITOSTI

Radnička fronta i Mladež HDZ-a zaskakali ministre

  • Autor: S.S./Hina
  • Zadnja izmjena 26.03.2015 14:42
  • Objavljeno 26.03.2015 u 13:22
  • +4
  • +1

Prosvjed Radničke fronte i Mladeži HDZ-a

Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Maček

Predstavnici Mladeži HDZ-a u četvrtak su ispred Banskih dvora zatražili ostavku premijera Zorana Milanovića, noseći transparent 'Koliko mladih mora napustiti Hrvatsku da biste vi napustili Hrvatsku' i putnu torbu za Milanovića. Pred vratima Vlade na Markovom trgu danas su prosvjedovali i aktivisti Radničke fronte - protiv privatizacije

'Egzodus mladih Hrvatica i Hrvata je svakodnevna pojava i mi se pitamo koliko mladih još treba napustiti Hrvatsku prije nego što ova nesposobna Vlada trajno napusti Banske dvore', rekao je Josip Bašić iz Mladeži HDZ-a. Zbog toga su donijeli putnu torbu i od Milanovića zatražili da 'spakira svoje stvari i napusti Banske dvore'.

Također su kritizirali ministra pomorstva, prometa i infrastrukture Sinišu Hajdaša Dončića zbog 'propalog projekta' monetizacije auto cesta, tvrdeći da se taj novac mogao iskoristiti za stimuliranje zapošljavanja mladih i njihov ostanak u Hrvatskoj.

RTL

Autor: RTL

RTL

Autor: RTL

Zatražili su od Hajdaša Dončića da izvijesti javnost o točnom iznosu proračunskog novca koji je upotrijebljen za taj projekt.

Prosvjednici iz Radničke fronte dovikivali su ministrima na ulasku u Banske dvore da spase Imunolški Zavod od propasti. Za razliku od HDZ-a, Radnička fronta ne teži se izgraditi kao politička stranka u tradicionalnom smislu, iako se definira kao 'politička organizacija radnika, nezaposlenih, umirovljenika i studenata koja se bori za korjenitu promjenu političkih i ekonomskih odnosa u korist svih potlačenih i onih koji žive od svojega rada, za ostvarivanje njihovih socijalnih zahtjeva te zaštitu i proširivanje njihovih prava'.

Pratite nas na društvenim mrežama:

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!