ŠIBENSKI AUTOTRANSPORT

Radnici prosvjeduju, prijete i blokadom prometnica

12.10.2012 u 15:20

Bionic
Reading

Radnici šibenske prijevozničke tvrtke Autotransport (ATP) od 10 sati prosvjeduju ispred hotela Jadran na šibenskoj rivi gdje traje sastanak Nadzornog odbora ATP-a od kojeg radnici traže da smjeni upravu te tvrtke

Zbog velikog poreznog duga od 64 milijuna kuna ATP je u predstečajnom postupku, a njegov Nadzorni odbor danas se mora očitovati hoće li se stečaj provoditi po novim ili starom zakonu. Radnici zahtijevaju stečaj po starom zakonu s preustrojem, traže isplatu posljednje tri plaće, dnevnice, te nalažu NO-u da smjeni Upravu, na čelu s Josipom Burazerom Paveškovićem.

Ako Nadzorni odbor ne prihvati njihove zahtjeve, radnici prijete kako će obustaviti đački prijevoz, te će blokadom prometnica onemogućiti i ostale prijevoznike u obavljanju te djelatnosti.

Radnici su ljuti na predsjednika NO-a i Skupštine ATP-a, te predsjednika šibenskog Gradskog vijeća, HSP-ovca Gorana Grguričina. Nasrnuli su na njega kada je pokušavao ući na sastanak, govoreći mu kako štiti interese HSP-ovca Ivice Zorice kojemu ATP plaća najam za korištenje zgrade kolodvora u Vodicama.

Iznimno nezadovoljstvo radnici su pokazali i prema Velimiru Slamaru, stečajnom upravitelju Autoprijevoza Varaždin u čijem je šibenski ATP većinskom vlasništvu. Slamaru su izvikivali ‘lupežu!’, te kako su 'gladni kruha'.