U LIBIJI JOŠ 70-TAK GRAĐANA RH

Radnici Geofizike večeras bi trebali sletjeti u Zagreb

26.02.2011 u 16:55

Bionic
Reading

Oko 23 sata u zagrebačku zračnu luku trebao bi sletjeti zrakoplov sa 108 hrvatskih državljana, većinom radnika Geofizike iz Tripolija, prenosi HRT

Nakon što su riješene manje komplikacije s potvrdom o plaćenom gorivu koju su tražile libijske vlasti, a za što se pobrinuo hrvatski diplomat Tomislav Bošnjak, zrakoplov Trade Aira dobio je dozvolu za polijetanje iz Tripolija prema Malti. Nakon opskrbe, zrakoplov će s Malte odletjeti prema Hrvatskoj gdje se očekuje kasno navečer u subotu.

U zrakoplovu se nalazi 108 hrvatskih državljana, radnika Geofizike i hrvatskih radnika iz obližnjih kampova. Ovim letom svi preostali radnici Geofizike napustit će Libiju.

Radnicima Montmontaže koji su talijanskim vojnim brodom iz Bengazija u subotu stigli na Maltu rezervirane su avionske karte za povratak u Hrvatsku kamo će stići u nedjelju komercijalnim letovima, potvrdio je u subotu za Hinu predstavnik Montmontaže. "Svima su bukirane karte, oni se odmaraju u hotelu na Malti i sutra će se vratiti u Hrvatsku", rekao je direktor Montmontaže za Libiju Marijan Jakopčević. Radnici se vraćaju različitim komercijalnim letovima, objasnio je. U toj zemlji više nema radnika Montmontaže.

U Libiji tako ostaje još skupina od 26 radnika Crosca iz Kufre, te još pedesetak građana Hrvatske, navodi HRT.