USPJELO MIRENJE

Radnici Brodosplita bit će vraćeni na posao

03.01.2014 u 19:14

Bionic
Reading

Radnici Brodosplita koji su bili suspendirani, bit će vraćeni na posao zajedno sa sindikalnim povjerenicima, potvrdio je večeras predsjednik Nezavisnog sindikata Brodosplita Zvonko Šegvić, nakon sastanka mirenja između sindikata i Uprave

Sastanak mirenja sindikata i Uprave Brodosplita održan je u Ministarstvu rada i mirovinskog sustava, na poziv ministra Miranda Mrsića.

Dogovoreno je da će Uprava povući odluke o suspenziji sindikalnih povjerenika i radnika koje su danas na snazi, te ih zamijeniti opomenama pred otkaz ugovora o radu ako Uprava smatra da postoje okolnosti koje bi opravdale takvu odluku, stoji u zaključcima prihvaćenim na sastanku.

Također je zaključeno da sindikati osuđuju prosvjed kao i ostale postupke koji su se događali 16. i 17. listopada prošle godine u Brodosplitu, a koji nisu u skladu s aktima poslodavca kao i zakonskim propisima. Riječ je o postupcima nekih zaposlenika Brodosplita, za vrijeme prosvjeda ispred Uprave Brodosplita.

Sindikati podržavaju sve aktivnosti koje Uprava provodi usmjerene na jačanje Brodosplita d.d. i očuvanja radnih mjesta i mjere uprave u provođenju restrukturiranja, ističe se u zaključcima sa sastanka mirenja.

I sindikat i Uprava suglasni su da je uspostava konstruktivnog socijalnog dijaloga poželjan preduvjet za učinkovito restrukturiranje Brodosplita d.d., zaključeno je.