podržala ukrajinu

Putin 'opalio' po Zapadu zbog kulture otkazivanja i spomenuo JK Rowling, ono što mu je odgovorila neće mu se svidjeti

25.03.2022 u 17:54

Bionic
Reading

Ruski predsjednik Vladimir Putin u petak je osudio zapad zbog diskriminacije ruske kulture, uspoređujući tretman ruskih kulturnih osoba s onim autorice knjiga o Harryj Potteru J.K. Rowling. No uskoro je stigao njen odgovor

Putin je u TV obraćanju optužio Zapad da pokušava poništiti cijelu tisućljetnu rusku kulturu, navodeći otkazivanje događaja koji uključuju ruske umjetnike u nekim zapadnim zemljama.

Ruski čelnik je nadalje usporedio tretman koji je Rusija dobila nakon invazijena Ukrajinu s kontroverzom oko komentara britanske autorice J.K. Rowling o transrodnim osobama.

'Nedavno su 'otkazali' dječju spisateljicu Joanne Rowling jer je ona, autorica knjiga koje su prodane u 100 milijuna primjeraka diljem svijeta, pala u nemilost obožavatelja takozvanih 'rodnih sloboda'', kazao je Putin.

No vrlo brzo stigao mu je odgovor od same J.K. Rowling. Ona je na svom Twitteru podijelila članak o ruskom oporbenom lideru i aktivistu Alekseju Navaljnom, koji se trenutno nalazi u ruskom zatvoru.

'Kritika zapadnjačke kulture otkazivanja ne bi trebala dolaziti od onih koji trenutno ubijaju civile jer pružaju otpor ili od onih koji zatvaraju i truju svoje kritičare', jasno je Putinu poručila Rowling. Uz tvit je stavila i hashtag #IStandWithUkraine.