nepoštena konkurencija

Putin na G20 kritizirao sankcije Rusiji

30.11.2018 u 16:58

Bionic
Reading

Ruski predsjednik Vladimir Putin u petak je u Buenos Airesu kritizirao 'lošu praksu jednostranih sankcija' i trgovinskog protekcionizma, uoči otvorenja summita G20 u argentinskoj prijestolnici

"Ne možemo ne vidjeti da nepoštena konkurencija sve češće zamjenjuje pošten dijalog utemeljen na načelu jednakosti između zemalja", rekao je Putin na sastanku s čelnicima zemalja BRICS-a (Brazil, Rusija, Indija, Kina i Južnoafrička Republika).

"Širi se loša praksa posezanja za nezakonitim jednostranim sankcijama i protekcionističkim mjerama", istaknuo je ruski predsjednik čija je zemlja od 2014. pod teškim europskim i američkim gospodarskim sankcijama zbog ukrajinske krize.

Ova izjava dolazi pošto je američki predsjednik Donald Trump iznenada otkazao bilateralni susret s Putinom predviđen na marginama summita.

  • +62
Vladimir Putin Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Trump je taj zaokret obrazložio time što je Rusija u nedjelju zaustavila tri ukrajinska ratna broda i uhitila 24 ukrajinska mornara, u prilikama eskalacije između dviju zemalja na Crnome moru.

Predsjednik Europskog vijeća Donald Tusk rekao je pak u petak da je "siguran" da će se sankcije Europske unije uvedene Rusiji produljiti u prosincu.