'JEDNO JE GLUMITI'

Putin misli da Zelenskij ne mora nužno biti dobar predsjednik jer je dobar glumac

07.06.2019 u 22:39

Bionic
Reading

Novi ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenskij je možda dobar glumac, ali njegova uloga predsjednika u televizijskoj seriji koja ga je proslavila ne znači da ima kvalitete pravog predsjednika, rekao je u petak Vladimir Putin.

'Ne poznajem ga, nadam se da ćemo se jednom susresti', rekao je ruski predsjednik na plenarnoj sjednici Sanktpeterburškog gospodarskog foruma kada su ga zapitali zašto nije čestitao novom ukrajinskom predsjedniku na izboru.

'Čini se da je dobar stručnjak na svom području. No jedno je glumiti, a drugo je biti netko', rekao je ruski predsjednik.

'Za glumu je potreban talent. A za obavljanje državničkih poslova trebaju vam druge kvalitete, stanovito iskustvo, znanje, treba uočiti probleme i pronaći način za njihovo rješavanje', dodao je a zatim zaključio: 'Ne kažem da nema te kvalitete, možda ih ima'.

Volodimir Zelenskij, glumac i humorist, nadmoćno je pobijedio na ukrajinskim predsjedničkim izborima u travnju premda nema nikakva političkog iskustva. Televizijska serija 'Narodni sluga' u kojoj glumi profesora koji je izabran za predsjednika, uvelike je povećala njegovu popularnost.

Vladimir Putin je rekao da očekuje 'prve uspjehe u normalizaciji rusko-ukrajinskih veza' kako bi mu čestitao na izboru.