U NADI JE SPAS

Pusić: Idućeg tjedna Sabor, tjedan iza mandatar

03.03.2017 u 10:21

Bionic
Reading

Potpredsjednica Vlade i predsjednica HNS-a Vesna Pusić izrazila je u petak nadu da će Hrvatska idućeg tjedna imati konstituiran parlament, a tjedan nakon toga i mandatara za sastav Vlade

'Nadam se da ćemo slijedeći tjedan imati konstituiran Sabor, jer je to zbilja preduvjet da možemo početi funkcionirati, a onda tjedan dana nakon toga i mandatara', rekla je Pusić novinarima nakon sudjelovanja na predstavljanju knjige Mike Tripala 'Za demokratsku i socijalnu Hrvatsku'.

Pusić nije odgovorila na pitanja tko će biti predsjednik Sabora, te kakva bi se poruka poslala javnosti u slučaju da se po drugi put sazove sjednica, a Sabor ne konstituira.

Potpredsjednica Vlade ne vidi ništa spornog u činjenici da je Vlada u četvrtak dala suglasnost Zagrebu i Primoštenu za kreditna zaduženja.

'Mislim da građani ni Primošena ni Zagreba niti jednog drugog mjesta ne bi trebali plaćati cijenu razgovora i pregovora', izjavila je Pusić ne komentirajući upit ima li ta suglasnost veze s time što se radi o gradu i općini koje vode Milan Bandić i Stipe Petrina, koji kontroliraju tri saborska mandata koja bi mogla presuditi u formiranju većine.

Napominje kako u četvrtak nije bila na sjednici Vlade nego u Luxembourgu, ali pretpostavlja da je spomenuta točka došla pred Vladu uobičajenim postupkom.

'Nemam pojma, ali vjerojatno kako je došlo na red, tako je došlo i na Vladu', uzvratila je Pusić upitana zbog čega je Vlada u četvrtak dala suglasnost Zagrebu i Primoštenu, odnosno je li se to moglo napraviti ranije.

Knjiga rasprava, razmišljanja i intervjua Mike Tripala, središnje osobe Hrvatskog proljeća 70-ih godina prošlog stoljeća, predstavljena je na zagrebačkom Pravnom fakultetu.