tko, gdje i kome polaže vijenac

Pupovac o zabuni s Milasom: Ja sam kriv...U teškom poslu radite i greške. Zbog tih grešaka napadaju hrabrog čovjeka, poštenog državnog dužnosnika

17.11.2020 u 12:52

Bionic
Reading

Predsjednik Srpskog narodnog vijeća Milorad Pupovac kazao je kako je on kriv za neporazum zbog kojeg je u javnost poslana informacija da državni tajnik Zvonko Milas ide s njim na Dunav položiti vijenac za stradale Srbe

Pupovac je priznao kako je Srpsko narodno vijeće jučer greškom objavilo da Milas ide s njima položiti vijenac na Dunav. Predviđeno je bilo, potvrdili su danas iz Vlade, da Milas s delegacijom SNV-a ide samo na Ovčaru.

'Žao mi je jer ga zbog toga napadaju. U teškom poslu radite i greške. Zbog tih grešaka napadaju hrabrog čovjeka, poštenog državnog dužnosnika', kazao je Pupovac u Vukovaru.

Na pitanje tko je pogriješio, kazao je: Mi smo pogriješili. Ja sam pogriješio.

Video: Pixsell/PIXSELL

'Bio je to nesporazum...Okrenite uši, oči i lice prema tom čovjeku', dodao je. Na pitanje ide li u Škabrnju, odgovorio je: Moja želja je odavno iskazana, prije 15, 16 godina da odem u Škabrnju. No ja nisam gospodar okolnosti i ne znam da li svi razumiju moju želju kako treba'.

  • +13
Vukovar: Delegacija SNV-a položila vijence za srpske žrtve Izvor: Pixsell / Autor: Pixsell/PIXSELL

'91. godine sam bio u antiratnom pokretu i osuđivao ono što se događalo u Vukovaru i producirao film o razaranju Vukovara. Uvijek kada prođem ovim krajem imam potrebu da izrazim pijetet prema žrtvama. Doći ću i sutra na komemoraciju. Jako je važno da imamo poštovanje prema žrtvama i solidarnost prema obiteljima žrtava i posebno je važno da se svi nestali pronađu. 525 nestalih iz Vukovara i okolice', kazao je Veran Matić, izaslanik srpskog predsjednika Aleksandara Vučića.

Izrazio je žaljenje zbog svega što se dogodilo u Vukovaru i građanima Vukovara.