O JOSIPOVIĆU I KARAMARKU

Pupovac će na biralištu odlučiti za koga glasovati?!

07.01.2015 u 11:59

Bionic
Reading

Milorad Pupovac, predsjednik Srpskog narodnog vijeća i potpredsjednik Samostalne demokratske srpske stranke, na pravoslavni Božić gostovao je na TV-u N1, rekavši da će odlučiti za koga će glasovati kada dobije glasački listić. Istovremeno, naveo je da će 'birati na isti način koji je to stranka predložila'. Na traženje da pojasni tu misaonu konstrukciju, Pupovac zasad ne odgovara

Predsjedništvo SDSS-a pozvalo je sve birače da u nedjelju iziđu na drugi krug hrvatskih predsjedničkih izbora, a hoće li stranka podržati nekoga od kandidata, objavit će u četvrtak. Pupovac je potvrdio da je u utorak, nakon domjenka SNV-a, održana sjednica Predsjedništva stranke te je preporučio biračima da biraju po savjesti i gledaju tko poštuje toleranciju i zagovara Hrvatsku građanskih vrijednosti. 'S tom porukom izaći ćemo pred javnost', naglasio je Pupovac u emisiji 'Novi dan' TV-u N1, izbjegavajući konkretno izreći ime kandidata kojeg podržavaju.

'Najprije ćemo istaknuti vrijednosti za koje smatramo da trebaju biti osnova i koje su najbliže građanima srpske nacionalnosti, a sigurni smo da će birači tada znati prepoznati kome dati svoj glas', objasnio je Pupovac dodavši: 'Kome ću dati svoj glas, odlučit ću kada dobijem glasački listić. No birat ću na isti način na koji je to stranka predložila', prenosi n1info.com

Komentirao je izbornu kampanju, kao i jučerašnji domjenak SNV-a, na kojemu se nakon dvije godine pauze ukazao predsjednik Ivo Josipović.

'Obradovali smo se ponovnom dolasku predsjednika Josipovića, kao što se radujemo svakome na božićnom prijemu. No glasovi neće ovisiti o jučerašnjem događaju. Sigurno će se pripadnicima pravoslavne vjere dopasti to što se Josipović pojavio, kao i Milanovićeva poruka. Oni će te poruke priznati kao poruke priznanja i poštovanja te se nadam da će ih to ohrabriti da izađu na izbore', rekao je Pupovac.

Objasnio je da SNV nikad nije pozivao kandidate, 'no da je došao predsjednik HDZ-a i da je s njim došla i Kolinda Grabar Kitarović, bila bi nam jednako drag gost'.

'Čestitku Tomislava Karamarka primili smo s radošću. On se odlučio toliko dati svojim sugrađanima pravoslavne vjere i smatramo da pravoslavni vjernici i Srbi u Hrvatskoj trebaju to poštivati, no koliko to ima veze s kampanjom Kolinde Grabar Kitarović, ne bih to uspoređivao. To je druga okolnost, to je borba za glasove, to je udaranje.'

Pupovac se osvrnuo i na svojedobnu žestoku reakciju predsjednika Josipovića na kritičke članke o njemu u tjedniku Novosti, koji izdaje SNV. Podsjetimo, Josipović je tada Pupovca nazvao 'etnobiznismenom'.

'To nisu bile uobičajene riječi i rijetko se vidi da predsjednik poseže za takvim metodama prema saborskom zastupniku i predstavniku srpske nacionalnosti. Ne bih želio da se to dogodi ikome, a ponajmanje predsjedniku, jer moramo štititi novinarske slobode, ali i autonomiju ljudi koji rade u javnim poslovima, i ne smijemo koristiti medije protiv njih', rekao je Pupovac.

Više o toj temi možete pročitati ovdje