split ide na izbore

[FOTO] Puljak zajedno s Ivoševićem podnio ostavku: 'Mogao sam se grčevito držati fotelje, ali ja se svojih građana ne bojim'

31.03.2022 u 10:39

Bionic
Reading

'Zamjenik Ivošević i ja dat ćemo ostavke i Split ide na nove izbore', objavio je Puljak na konferenciji za novinare.

'Izbori će biti referendum o budućnosti i prošlosti, o redu ili neredu, a ja sam siguran da će građani potvrditi smjer koji smo zacrtali. Želim vrlo jasno reći: zamjenik gradonačelnika Ivošević nije nikakav teret. On je nosio teret bivših vlasti, teret nereda. Uvodio je red i ja ga se ne odričem', potvrdio je Puljak.

Kazao je i da 'jedan verbalni gaf' ne može odrediti sudbinu čovjeka, a izjasnio se i o optužnici Državnog odvjetništva:

'Nije istina da je Ivošević životno prijetio novinarkama, to su one same potvrdile. Istina jest da je neprimjereno komunicirao ali za takve stvari se ne ide u zatvor. On nije ukrao, lagao ili bilo koga prevario. Svoju nevinost dokazat će u pravnom postupku.'

Formalne ostavke gradonačelnik i njegov zamjenik uručit će sljedećeg tjedna, dok drugi zamjenik Antonio Kuzmanić nastavlja voditi grad i neće sudjelovati u kampanji. Pozvat će na skoru sjednicu Gradskog vijeća kako bi svoje ostavke dali i vijećnici, te kako bi se - zbog manjih troškova - izvanredni izbori održali zajedno s već najavljenim kotarskim izborima.

Izvor: Pixsell / Autor: Miroslav Lelas

'Pozivam Vicu Mihanovića i Željka Keruma na megdan, neka građani odluče kakav Split žele i potvrde ili ne potvrde smjer koji smo zacrtali. Ovo nije iznuđena ostavka: gradonačelnik je praktički nesmjenjiv, mogao sam se grčevito držati fotelje, ali nisam takav čovjek i ja se svojih građana ne bojim', rekao je Puljak.

Najavio je da i u budućnosti očekuje podršku dosadašnjih 'programskih partnera'.

  • +19
Split: Ivica Puljak i Bojan Ivošević podnijeli ostavke Izvor: Pixsell / Autor: Ivo Cagalj/PIXSELL

Pred novinare je po prvi put u posljednja dva mjeseca stao Bojan Ivošević. Komentirajući optužnicu protiv sebe, rekao je da će u pravnom postupku dokazati svoju nevinost i pozvao novinare da 'izađu među građane i od njih dobiju komentar'.

'Predstavlja li optužnica uteg? U političkom smislu, da, ali osobno ne', rekao je Ivošević.

'Na teži način naučio sam da neki obrasci ponašanja, komentiranje kao da smo na kavi, nisu dopušteni. Možda mi je malo kasno došlo do glave, ali radim na tome, educiram se i idem na savjetovanja. Još uvijek sam novi u ovome, ali učim kako kvalitetno komunicirati na razini jednog dužnosnika', rekao je Ivošević.