poruka iz rijeke

Puljak: S optimizmom gledamo na snažnu, ujedinjenu i naprednu Europu

04.05.2019 u 15:26

Bionic
Reading

Nositelj liste Pametno za Europu, koju čine političke stranke Pametno i Unija Kvarnera, Ivica Puljak poručio je u subotu kako oni s optimizmom gledaju na snažnu, ujedinjenu i naprednu Europu te kako i Rijeka i cijelo područje oko nje imaju razloga za to s obzirom da će taj grad biti iduće godine Europska prijestolnica kulture

"Sveučilište u Rijeci se dobro razvija, a od Europe koja potiče inovacije i poduzetništvo cijelo to područje može očekivati prosperitet", rekao je Puljak.

Lista Pametno za Europu u Rijeci je organizirala još jedan u nizu Poduzetničkih caffea, a to je, kako je rekao Puljak, serija diskusija građana i poduzetnika s ciljem da se vidi što poduzetnicima treba da "prodišu" i da mogu slobodno stvarati u Hrvatskoj pa i za cijelo europsko tržište.

Program naše stranke i ove koalicije je poticanje poduzetništva jer smatramo da se na malim i srednjim poduzećima bazira cijelo moderno gospodarstvo Hrvatske i Europe, rekao je Ivica Puljak.

Bitno je, naglasio je, smanjiti namete i poreze, kako bi im se pomoglo. U riječkom Poduzetničkom caffeu sudjelovali su Ivana Matić (Women in Adria), Hrvoje Bujas (Crno jaje) i Andrija Čolak (Surf’n’Fries).

  • +5
Ivica Puljak Izvor: Cropix / Autor: Jakov Prkic / Cropix

Kandidat Unije Kvarnera na listi Đanino Sučić rekao je da se ta politička stranka odlučila na suradnju sa strankom Pametno jer žele da građanima daju dodatni izbor.

"Odlučili smo gledati u budućnost, za razliku od većine drugih izbora koji nude pogled u prošlost i biranje verzije prošlosti. Kroz programe europskih integracija trebaju se prepoznati, definirati i ugraditi u strategiju razvoja riječke i primorsko-goranske strateške prednosti, a bitno je ostvariti i stvarnu decentralizaciju zemlje", rekao je Sučić.