čelnik 'centra'

Puljak o Milanoviću: To će omogućiti pobjedu nad HDZ-om

15.03.2024 u 18:39

Bionic
Reading

Splitski gradonačelnik i predsjednik stranke Centar Ivica Puljak za odluku Zorana Milanovića o kandidaturi na parlamentarnim izborima doznao je, tvrdi, iz medija kao i svi ostali građani. Za Puljka se radi o 'pozitivnom iznenađenju koje će omogućiti pobjedu nad HDZ-om'

'Da, iznenadio je nas kao i, vjerujem, ostale građane. Ovo je dobar potez za Hrvatsku', komentirao je Puljak. Na novinarska pitanja odgovarao je uglavnom varijacijom na tu rečenicu. Kada je upitan o neprimjerenim Milanovićevim izjavama na račun njegove supruge Marijane Puljak, koju je prozvao 'samodopadnom narikačom', rekao je:

'Najvažnije je pobijediti HDZ i kao što sam već ranije rekao, vrijeme je da se neke nesuglasice ostave postrani, da se zemlju oslobodi od HDZ-a i da se u Hrvatsku uvede red.' Puljak je potvrdio da njegova stranka i dalje želi biti dio velike koalicije i šireg okupljanja predvođenog SDP-om te u idućim danima očekuje razgovor s Milanovićem i tom strankom.

  • +29
Zoran Milanović na presici SDP-a najavio da ide na parlamentarne izbore Izvor: Cropix / Autor: Goran Mehkek

'Da, sada se zaista moramo malo ubrzati i dogovoriti se u sljedećih nekoliko dana', rekao je. Odbio je konkretno odgovoriti na pitanje želi li doista da Radnička fronta ne bude dijelom koalicije, kao ni na pitanje očekuje li da joj sada ipak pristupi stranka Možemo.

'U idućim danima razgovarat ćemo o detaljima', rekao je. Puljak se još jednom distancirao od svojih ranijih izjava da su Hrvatsku uništili HDZ i SDP, te sada kaže da to prvenstveno učinio 'dugogodišnji klijentelistički način vladanja i upravljanja od strane HDZ-a'.