NAKON OPTUŽNICE ZBOG PRIJETNJi

Puljak o Ivoševiću: 'Još uvijek čekam…'

25.03.2022 u 13:11

Bionic
Reading

Optužnicu Državnog odvjetništva protiv splitskog dogradonačelnika Bojana Ivoševića zbog prijetnji Slobodnoj Dalmaciji, kojoj se prije dva mjeseca poručio 'napiti krvi' zbog navodnog reketarenja gradonačelnik Splita Ivica Puljak prokomentirao je tek nakon dva dana - i to izjavom da 'optužnicu još uvijek nije vidio i ne želi odgovarati na hipotetska pitanja'

Sazvao je konferenciju za novinare na kojoj de facto ništa nije rekao.

'Zbog opravdanog interesa javnosti pozvao sam da vas da kažem da do ovog trenutka Bojan Ivošević nije dobio uvid u spis i samu optužnicu, pa nije moguće odgovarati na hipotetska pitanja. Suzdržat ću se o trenutka kada dobije uvid i prouči ga zajedno sa svojim odvjetnikom, a potom ćemo zajednički donijeti odluku i obavijestiti vas', rekao je Puljak.

Potvrdio je da Ivošević ostaje na svojoj funkciji i obavlja posao, 'a što će biti u budućnosti, obavijestit ćemo vas'.

Puljak je odbio odgovoriti na pitanje kako će postupiti ukoliko optužnica Državnog odvjetništva bude potvrđena na sudu, odnosno ukoliko formalno započne kazneni progon protiv njegovog zamjenika. Većina njegovih 'programskih partnera' u Gradskom vijeću izjasnila se da bi u tom slučaju Ivošević trebao odstupiti, no Puljak tvrdi da s njima još uvijek nije razgovarao.

Državno odvjetništvo ovog tjedna podiglo je optužnicu protiv splitskog dogradonačelnika zbog počinjenog kaznenog djela prijetnje. Stavljaju mu na teret da je 6. veljače 2022. oko 19:30 sati u Splitu, putem mobilnog telefona nazvao urednicu gradske rubrike Slobodne Dalmacije te joj, kako su naveli, u cilju da kod novinara izazove osjećaj straha i uznemirenosti, uputio prijeteće riječi, nezadovoljan sadržajem članaka objavljenih na portalu i u tom dnevnom listu koji su se odnosili na njega i njegov rad na dužnosti dogradonačelnika, kao i u odnosu na članove njegove obitelji. 'Osnovano se sumnja da je novinarka njegove riječi prenijela svojoj kolegici (novinarki), a zatim glavnoj urednici tog dnevnog lista, kao i izvršnoj urednici portala, koje su kod svih njih izazvale osjećaj straha i uznemirenosti', priopćeno je iz DORH-a.

Ivošević se tada ispričao zbog neprimjerenog nastupa i povukao iz javnosti.

Njegovi suradnici, koji su prisustvovali trenutku kada je razgovarao s novinarkom, u više navrata sugerirali su da je splitska gradska vlast žrtva reketa Slobodne Dalmacije zato što je odbila financirati njene okrugle stolove i konferencije s oko pola milijuna kuna godišnje, te da se fraza o 'pijenju krvi' odnosila na tu situaciju. Sam Puljak potvrdio je da je odbio ponude Slobodne Dalmacije za ovakvu poslovnu suradnju.