KADROVI

Pula: Samo jedan novi pročelnik; u većini odjela aktualni pročelnici bez protukandidata

11.01.2022 u 19:58

Bionic
Reading

Natječaji za čelna mjesta sedam gradskih upravnih odjela i Službe za poslove zastupanja Grada objavljeni su 8. prosinca prošle godine, a gotovo svi kandidati su na pisano i usmeno testiranje pozivani zadnjih dana prošle godine.

U novoj kadrovskoj križaljci pročelničkih mjesta u Gradu Puli, prema informacijama kojima raspolaže Glas Istre, bit će samo jedno novo ime, i to Ivana Sokolov Vidulin iz Nezavisne liste gradonačelnika Filipa Zoričića koja bi mogla preuzeti Upravni odjel za društvene djelatnosti i mlade. Za pročelničke funkcije u ostalim odjelima prijavili su se svi trenutni pročelnici ili vršitelji te dužnosti po ovlaštenju gradonačelnika, pa je za očekivati da će upravo oni biti ponovno izabrani.

Kako saznajemo, trenutna pročelnica Upravnog odjela za prostorno planiranje i zaštitu okoliša Ingrid Bulian ponovno se prijavila za tu funkciju. Međutim, njegov identitet nije poznat, budući da je gradska uprava za svih, umjesto imena i prezimena, navela samo inicijale. U ovom slučaju radi se o osobi s inicijalima M. M.

Za pročelničko mjesto u Odjelu za opću upravu i mjesnu samoupravu prijavila se, saznajemo, trenutna pročelnica Slavica Jelovac, koja je kao protukandidatkinju imala MOST-ovu Katarinu Jukić Jakopič. Prvi čovjek Službe za zastupanje Grada i dalje će biti Nebojša Nikolić, budući da se nitko drugi nije javio. S druge strane, pročelnik Odjela za komunalni sustav i upravljanje imovinom Robert Stemberger, koji ponovno pretendira na to mjesto, ima jednog protukandidata/kinju inicijala M. M. Moguće da se radi o istom kandidatu (ili kandidatkinji) koji se javio i za pročelničku funkciju u odjelu za prostorno planiranje i zaštitu okoliša.

Čelnica Upravnog odjela za kulturu i razvoj civilnog društva bit će, po svemu sudeći, dugogodišnja djelatnica tog odjela Lena Radunić, inače više od dvije godine potpredsjednica udruge Alumni Gimnazije Pula. Cilj te udruge je, između ostalog, povezivanje bivših učenika pulske Gimnazije koju je, slučajno ili ne, donedavno vodio upravo gradonačelnik Filip Zoričić, bivši ravnatelj te škole. Radunić je za protukandidata imala magistra kulture i turizma Marina Jurcana.

Kad je riječ o Upravnom odjelu za financije i gospodarstvo, jedina koja se javila za vođenje tog odjela je dosadašnja pročelnica Vesna Sajić, koja će po svemu sudeći i nastaviti raditi taj posao. Za glavnu ulogu u Upravnom odjelu za lokalnu samoupravu, osim trenutne pročelnice, Zoričićeve najbliže suradnice Anje Ademi, prijavila i već spomenuta MOST-ovka Katarina Jukić Jakopič. Za pretpostaviti je da će ova potonja na kraju ipak izvući deblji kraj.

Natječaji za čelna mjesta sedam gradskih upravnih odjela i Službe za poslove zastupanja Grada objavljeni su 8. prosinca prošle godine, a gotovo svi kandidati su na pisano i usmeno testiranje pozivani zadnjih dana prošle godine. Početkom ove godine testirani su pretendenti na čelna mjesta dvaju odjela - za prostorno planiranje i zaštitu okolišta, te onog za opću upravu i mjesnu samoupravu, donosi Glas Istre.