SANACIJA U TIJEKU

Puknula cijev Ininog naftovoda kod Siska

20.11.2011 u 21:00

Bionic
Reading

Sisački županijski centar 112 zaprimio je danas dojavu sisačke prometne policije da je došlo do puknuća cijevi naftovoda kod Rafinerije Sisak, priopćila je Državna uprava zaštitu i spašavanje (DUZS). JANAF je večeras priopćio kako kod Siska nije došlo do puknuća njegova naftovoda nego internoga naftovoda koji povezuje Inin terminal u Crncu kod Siska s Rafinerijom Sisak te da je taj naftovod u potpunosti u vlasništvu INA Rafinerije nafte Sisak

Danas je došlo do puknuća internog naftovoda koji povezuje Inin Terminal u Crncu kod Siska s Rafinerijom Sisak. Naftovod je u potpunosti u vlasništvu INA-e Rafinerije nafte Sisak te je mjesto puknuća u krugu same Rafinerije.

Stoga je u potpunosti netočna informacija Županijskog centra 112 Sisak kako je došlo do puknuća JANAF-ovog naftovoda. Također, ističe se u priopćenju JANAF-a, kako zbog ovog incidenta ni u jednom trenutnu nije bio ugrožen JANAF-ov naftovodi sustav, kao ni tehničko-tehnološki procesi vezani uz transport nafte JANAF-ovim naftovodom.