'MILANE, POVUCI PRIJEDLOG!'

Puca ljubav u Bandićevoj koaliciji: HDZ protiv Svetica zbog - atletike

26.09.2017 u 12:03

Bionic
Reading

Andrija Mikulić, predsjednik Skupštine Grada Zagreba i predsjednik zagrebačkog ogranka HDZ-a, najavio je da njegova stranka neće podržati aneks ugovora o gradnji kampa na Sveticama jer iz njega nije jasno što će se graditi te je pozvao gradonačelnika Milana Bandića da povuče prijedlog s dnevnog reda Skupštine

Kao što je tportal već pisao, prema aneksu ugovora o ulaganju u SRC Svetice izbrisana je gradnja atletske dvorane te smanjena površina građevina i sportskih objekata.

'Da bismo odlučili, moramo imati podatke o čemu odlučujemo. Smanjuju se površine građevina i sportskih objekata. Promjene predstavničkog tijela su legitimne, ali mi treće Izmjene i dopune Programa za provedbu javnog natječaja za idejno rješenje nismo dobili i ne znamo što one sadrže. Iz aneksa uopće nije jasno koje će građevine biti na Sveticama. To znači da bismo trebali dignuti ruku na bjanko ugovor. Trebali bismo dignuti ruku za nešto za što ne znamo da će se graditi. HDZ neće dignuti ruku za Svetice dok ne znamo što će se graditi', kazao je Mikulić, čija je stranka, zajedno s Neovisni za Hrvatsku Brune Esih i Zlatka Hasanbegovića, u koaliciji sa strankom gradonačelnika Milana Bandića.

  • +26
Zagrebačka Gradska skupština Izvor: Cropix / Autor: Darko Tomas / CROPIX

Dodao je da mu je sporno i to što se aneksom ugovora mijenja rok početka korištenja Svetica.

'Prvi put je bilo 15 godina od ishođenja uporabne dozvole za prvu fazu gradnje, a sad nema faza nego 15 godina od ishođenja dozvole, ali ne znamo za koji objekt', istaknuo je Mikulić.

Naveo je da nije protiv kampa na Sveticama i da se on treba graditi, ali ne nauštrb atletike.  

'Ukoliko ostane ovako, predložit ćemo da se točka povuče s dnevnog reda. Točka nije pripremljena i elaborirana, a poznato je to da, ako ne prođe na Skupštini, ne može doći na dnevni red naredna tri mjeseca. Nadam se da će je predlagatelj sam povući i dostaviti nam sve potrebne dokumente', zaključio je Mikulić.

Od kraja listopada ili studenog, ovisno o testnoj fazi, u Skupštini će u povijest otići ručno prebrojavanje glasova jer će biti uvedeno ono elektroničko. 'Potpisan je ugovor s izvođačem radova i, ovisno o trajanju testne faze, elektroničko glasovanje će zaživjeti na sjednici u listopadu ili studenom', zaključio je Mikulić.