POLICIJA PROVJERAVA SNIMKE

Publika na koncertu vikala 'Ubij Kajina'

21.12.2008 u 10:52

Bionic
Reading

U subotu je u Pazinu u Boćarskom domu, u kojem je eksplodirala eksplozivna naprava, održan prvi od triju najavljenih Thompsonovih koncerata

Prije početka samog koncerta, na kojem se skupilo oko dvije tisuće ljudi, mogle su se čuti parole
'Ubij Srbina', 'Ubij Kajina', 'Kajine pederu', 'Za dom spremni' i slično.Prema policijskom je izvješću protekao bez i jednog incidenta, pa nije bilo potrebe za policijskim postupanjem, izvijestila je glasnogovornica Policijske uprave Istarske Nataša Rogić. Prema njezinim riječima zabilježen je samo jedan događaj narušavanja javnog reda i mira, kada su se dvojica posjetitelja zbog naguravanja na ulazu fizički sukobila. Dvojicu muškaraca s koncerta su udaljili zaštitari, kojih je bilo više od trideset.

'U svezi povika, policija navode koji su se pojavili u medijima provjerava', ustvrdila je Rogić.

Ulaz na koncert nije bio dopušten novinarima Jutarnjeg lista, Slobodne Dalmacije, HTV-a i Nove TV, uz obrazloženje kako su neobjektivno i neistinito izvještavali o dosadašnjim Thompsonovim koncertima, piše Jutarnji list.

Thompson je, obraćajući se publici, kazao kako mu je iznimno drago što je u Istri, dodavši kako je u tom slučaju pravda pobijedila. Nakon toga počelo je skandiranje 'Ovo je Hrvatska!' Na to je Thompson dodao kako bi mnogi željeli da Istra nije dio Lijepe Naše.

Koncert su osiguravale jake policijske i redarstvene snage te je svaki posjetitelj detaljno pregledan.