STIŽE ZAHLAĐENJE

Prvo kiša, snijeg i orkanska bura, pa lijepo i sunčano

21.03.2016 u 10:10

Bionic
Reading

U narednim danima sve do četvrtka poslijepodne vrijeme će u cijeloj zemlji biti oblačno i kišno, a u gorju će ponovno pasti nešto snijega. Zahladit će pa će jutarnje temperature mjestimično na kopnu pasti do nule ili koji stupanj ispod. U cijeloj zemlji bit će dosta vjetrovito, a podno Velebita druga marčana bura u srijedu i četvrtak ujutro imat će orkanske udare. Od četvrtka će se razvedriti pa će vikend biti sunčaniji i topliji s time da će jutra ostati hladna.

U utorak će posvuda biti umjereno do pretežno oblačno, uz povremenu kišu. Na Jadranu ponegdje može biti i pljuskova s grmljavinom. Tijekom dana očekuje se postupan pad temperature pa će mjestimice u višem gorju kiša prelaziti u susnježicu ili snijeg. U unutrašnjosti će zapuhati umjereni sjeverac, a na sjevernom Jadranu bura koja će prema kraju dana jačati. U Dalmaciji će puhati umjereno i jako jugo koje će do kraja dana također okrenuti na buru. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti će biti od 3 do 7, a na Jadranu od 10 do 14°C. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti će se kretati od 8 do 11, a na Jadranu od 13 do 16°C.

U srijedu će prevladavati oblačno, kišovito te prohladno vrijeme. U višem gorju povremeno će padati snijeg, a u Dalmaciji su mjestimice mogući izraženiji pljuskovi s grmljavinom. Najmanje oborine očekuje se u sjeverozapadnim krajevima unutrašnjosti. U unutrašnjosti će puhati umjeren, u gorju i jak sjeveroistočnjak, a na Jadranu jaka bura s olujnim, podno Velebita i orkanskim udarima. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti će biti od 0 do 5, a na Jadranu od 8 do 13°C. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti će se kretati od 5 do 10, a na Jadranu od 11 do 16°C.

U četvrtak prijepodne posvuda će biti umjereno do pretežno oblačno, još ponegdje uz slabu kišu, u višem gorju slabog snijega. Do sredine dana oborine će posvuda prestati, a poslijepodne će se postupno razvedravati. U unutrašnjosti će puhati umjeren sjeverac, a na Jadranu jaka bura podno Velebita s olujnim, još ujutro i orkanskim udarima. Tijekom dana bura će postupno slabiti. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti će biti od 0 do 5, a na Jadranu od 8 do 12°C. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti će se kretati od 7 do 12, a na Jadranu od 12 do 16°C.

U petak će posvuda biti djelomice do pretežno sunčano, tek ponegdje uz prolazno umjerenu naoblaku. U unutrašnjosti će puhati slab sjeverozapadnjak, a na Jadranu umjerena bura ujutro, a sjeverozapadnjak tijekom dana. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti će biti od -2 do 3, a na Jadranu od 7 do 11°C. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti će se kretati od 7 do 12, a na Jadranu od 13 do 16°C.

Tijekom vikenda vrijeme će biti stabilno te još malo toplije.