s markova trga

Prva sjednica Vlade nakon smjene Milana Kujundžića, Plenković o tome ni riječi

30.01.2020 u 10:25

Bionic
Reading

Na današnjoj sjednici Vlade je među ostalim Nacrt prijedloga zakona o popisu stanovništva, kućanstava i stanova u Republici Hrvatskoj 2021. godine te Prijedlog odluke o dopuni Odluke o stvaranju prethodno potrebnih uvjeta osiguranja postupka dokapitalizacije društva Croatia Airlines d.d.

Sjednica Vlade osržava se bez ministra zdravstva Milana Kujundžića koji je razriješen dužnosti početkom tjedna. Novi ministar Vili Beroš još nije imenovan, jutros je saslušan na Odboru za zdravstvo.

Plenković je u uvodnoj riječi kazao kako očekuje da Viliju Berošu Sabor sutra izglasa povjerenje.

Kazao je da je bio u Auschwitzu na 75-godišnjici oslobađanja ovog nacističkog logora.

'Sutra se rješava jedno od krupnih političkih pitanja, sutra u ponoć Velika Britanija izlazi iz Europske Unije', kazao je.

Na dnevnom redu današnje sjednice je Nacrt prijedloga zakona o popisu stanovništva, kućanstava i stanova u Republici Hrvatskoj 2021. godine, s Nacrtom konačnog prijedloga zakona (EU), Nacrt prijedloga zakona o izmjenama Zakona o Nacionalnoj infrastrukturi prostornih podataka (EU), Prijedlog odluke o predsjedanju Republike Hrvatske Forumom europskih obalnih straža od 1. rujna 2020. do 1. rujna 2021…

Na dnevnom redu je i Prijedlog odluke o dopuni Odluke o stvaranju prethodno potrebnih uvjeta osiguranja postupka dokapitalizacije društva Croatia Airlines d.d., Prijedlog odluke o davanju suglasnosti društvu Jadroplov d.d., Split, za kreditno zaduženje kod Hrvatske banke za obnovu i razvitak sukladno realizaciji Plana restrukturiranja društva Jadroplov d.d., Split za razdoblje 2015. - 2019. godine, Prijedlog odluke o davanju državnog jamstva u korist Hrvatske banke za obnovu i razvitak, za kreditno zaduženje društva Jadroplov d.d., Split, sukladno realizaciji Plana restrukturiranja društva Jadroplov d.d., Split za razdoblje 2015. - 2019. godine . Ministri će glasati i o Prijedlogu odluke o donošenju Godišnjeg plana poslovanja Hrvatske Lutrije d.o.o. za 2020. godinu, Prijedlogu odluke o pokretanju postupka pregovora o sklapanju izmjena i dopuna Kolektivnog ugovora za djelatnost zdravstva i zdravstvenog osiguranja i imenovanju pregovaračkog odbora Vlade Republike Hrvatske.

  • +18
Sjednica Vlade Izvor: Cropix / Autor: Goran Mehkek / CROPIX

Vlada će dati mišljenja Hrvatskome saboru na prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o zaštiti od neionizirajućeg zračenja (predlagatelji: Snježana Sabolek i Damjan Vucelić, zastupnici u Hrvatskome saboru), Godišnje izvješće o radu Nadzornog odbora HRT-a te provedbi nadzora zakonitosti rada i poslovanja HRT-a za razdoblje od 1. siječnja 2018. do 31. prosinca 2018. godine, Prijedlog zaključka o davanju prethodne suglasnosti predstavniku Vlade Republike Hrvatske za prihvaćanje amandmana Kluba zastupnika HDZ-a u Hrvatskome saboru na Konačni prijedlog zakona o privatnoj zaštiti, Izvješće o provedbi Nacionalnog plana za suzbijanje trgovanja ljudima, za razdoblje od 2018. do 2021. godine, za 2018. godinu.