PROGNOZA

Provjerite kakvo će vrijeme biti za vikend i kada se očekuje zahladnjenje

30.11.2019 u 07:55

Bionic
Reading

Na Jadranu će danas biti pretežno sunčano, a u unutrašnjosti se očekuje promjenljiva naoblaka. Prijepodne još malo kiše može pasti uglavnom na krajnjem istoku te u Gorskom kotaru i Lici, javlja Državni hidrometeorološki zavod

Vjetar će u subotu biti slab do umjeren sjeverni i sjeverozapadni. Na Jadranu će puhati umjerena bura, podno Velebita i jaka. Temperatura zraka na kopnu kretat će se uglavnom od 4 do 9, a navečer će biti osjetno hladnije. Na Jadranu temperature će biti između 13 i 16 °C, javlja DHMZ.

Biometeorološke prilike će biti povoljnije nego prethodnih dana, no zbog naglog zahlađenja potreban je oprez i zaštita od hladnoće. Srčani i plućni bolesnici trebaju se zaštititi od hladnoće i pridržavati se savjeta liječnika. Uz sunčana razdoblja tijekom dana vrijeme za mnoge meteoropate može biti poticajno.

Vremenska prognoza 30.11.2019. Izvor: Screenshot / Autor: DHMZ

U unutrašnjosti se u nedjelju ujutro očekuju mraz i mjestimice magla, a zatim djelomice sunčano vrijeme. Krajem dana sprema se naoblačenje uz umjeren jugoistočni vjetar. Na Jadranu će biti djelomice sunčano, a tek krajem dana ponegdje pljuskovi. Nakon umjerene do jake bure, popodne će zapuhati jugo.

Do ponedjeljka će još biti razmjerno toplo, oblačno s kišom te pljuskovima i grmljavinom. Mjestimice će kiše biti i obilnije. Vrlo jako jugo okrenut će najprije na sjevernom Jadranu na jaku i olujnu buru.

  • +11
Kiša Izvor: Pixsell / Autor: Zoe Sarlija/PIXSELL

U ponedjeljak će biti oblačno s kišom, ponegdje i obilnijom, a uz pad temperature zraka u gorju se očekuje snijeg, kojeg može do kraja dana biti i u nizinama. Umjeren jugoistočni vjetar okrenut će sredinom dana na jak sjeverni i sjeveroistočni.

U utorak će biti djelomice sunčano uz umjeren sjeverni i sjeverozapadni vjetar. Jutra i večeri bit će hladna uz mraz, a tijekom dana bit će prohladno. Još će mjestimice biti pljuskova na južnom dijelu, a puhat će jaka i olujna bura.