SEF CRVENOG KRIŽA

Provalnici ukrali hlače i ručnik

26.01.2010 u 15:50

Bionic
Reading

U noći s ponedjeljka na utorak, nepoznati počinitelji provalili su vrata i ušli u ured Crvenog križa u Starčevićevoj ulici u Slavonskom Brodu. Tragajući za novcem, provalnici su doslovno uništili čitav uredski inventar. Razbili su dva radna stola i polomili sve ladice, a potom su tešku metalnu kasu, koja je stajala u uglu, prevukli u središte prostorije te na sve moguće načine pokušali provaliti u nju i domoći se novca

Premda su kasu potpuno uništili, do toliko željenog novca nisu uspjeli doći. Ipak, da ne bi otišli praznih ruku, iz ureda Crvenog križa ukrali su jedne hlače i ručnik.

Kako doznajemo od ravnatelja Gradskog Crvenog križa Viktora Vištice, ovo je treća provala u taj ured u posljednjih 16 godina. Ova sinoćnja možda je bila motivirana upravo pokrenutom akcijom prikupljanja novčanih donacija za potresom pogođeni Haiti, no provalnici su se prevarili, jer novac se, kako ističe ravnatelj, ne čuva u lokalnim uredima, već ga građani uplaćuju direktno na žiroračun Hrvatskog Crvenog križa.

Iako u pljački sebi nisu priskrbili nikakvu korist, provalnici su napravili znatnu materijalnu štetu uredu Crvenog križa u Slavonskom Brodu, koja se još uvijek procjenjuje, dok policija nastavlja intenzivnu potragu za počiniteljima.