ZBOG FISKALIZACIJE

Prosvjednici će u ponedjeljak blokirati tržnicu u Splitu

02.07.2013 u 20:34

Bionic
Reading

Povjerenik Hrvatske udruge sindikata (HUS) za Dalmaciju Jozo Marić danas je najavio kako će u sljedeći ponedjeljak u sklopu potpore prodavačima na splitskim tržnicama i u ribarnicama, koji se protive uvođenju fiskalnih blagajni, biti organizirani prosvjedi i potpuna blokada glavne splitske tržnice i ribarnice

'Danas smo se priključili štrajku prodavača na splitskim tržnicama i u ribarnicama i utemeljili smo podružnicu HUS-a za njih te smo dogovorili da ćemo skupa u ponedjeljak ujutro blokirati glavnu gradsku tržnicu i ribarnicu pri čemu ćemo spriječiti svaku prodaju u kojoj sudjeluju šverceri', rekao je za Hinu povjerenik HUS-a za Dalmaciju Jozo Marić

Dodao je da će potom duž rive prosvjedovati i naprije otići pred zgradu Porezne uprave a potom i pred gradu Banovine, odnosno gradske uprave i tražiti da se riješi problem fiskalizacije za oko 2.000 uposlenih prodavača na splitskim tržnicama i ribarnicama.

Marić je istaknuo kako će se HUS svim demokratskim sredstvima angažirati da se, zbog uvođenja fiskalizacije, spriječi gubitak velikog broja radnih mjesta na splitskim tržnicama i u ribarnicama jer bi to 'bio dodatni socijalni udarac za Split'.

Marić se danas skupa s predstavnicima prodavača splitskih tržnica i ribarnica sastao i sa splitskim gradonačelnikom Ivom Baldasarom.

'Baldasar je dao potporu prodavačima na splitskim tržnicama i u ribarnicama u njihovim zahtjevima da se prevladaju poteškoće glede fiskalizacije', kazao je Marić.

Baldasar je izjavio kako bi bila tragedija ukoliko bi prodavači na splitskim tržnicama i u ribarnicama zbog fiskalizacije ostali bez posla.

'Pazar (tržnica) je dio naše tradicije, mediteranskog duha i šušura grada Splita, te je gradska uprava sa svoje strane spremna, ako treba i financijski i operativno-organizacijski pomoći da ti ljudi ne ostanu bez posla', kazao je Baldasar.

Predstavnica štrajkaša s glavne splitske tržnice Perica Lerotić danas je upozorila kako se na toj tržnici pojavljuju šverceri koji preprodaju robu koju oni nisu proizveli te na taj način ugrožavaju prodavače koji jesu i proizvođači robe.

'Tu smo pojavu prijavili inspekciji koja je danas izašla na glavnu splitsku tržnicu i provjeravala tko su šverceri', rekla je Lerotić.