BEZ INTERVENCIJA POLICIJE

Prosvjed protiv Breninog koncerta prošao mirno

13.06.2009 u 21:32

Bionic
Reading

Kako izvješćuje Policijska uprava grada Zagreba, na skupu branitelja koji su se okupili ispred zagrebačke Arene kako bi prosvjedovali radi održavanja koncerta srpske pjevačice Lepe Brene nije bilo incidenata

U petak, 12. lipnja, od 18 sati na Laništu ispred dvorane Arena započeo je mirni prosvjed u organizaciji zajednica Udruge HVIDR-a Grada Zagreba i udruga proizašlih iz Domovinskog rata.

Na prosvjedu su izvješene slike razaranja Hrvatske za vrijeme agresije te upaljene svijeće oko ulaza u Arenu. Predsjednik UBIUDR-a Mladen Pavković izjavio je da se braniteljske udruge okupljene na prosvjedu bore protiv zaborava tko je bio tko u Domovinskom ratu.

'Želimo podsjetiti sve one koji će sutra doći na koncert, kao i samu Lepu Brenu, na ono što se događalo za vrijeme rata. Lepa Brena bila je tada na četničkoj strani i nikad se nije ogradila od agresije niti pokazala trunak žalosti za žrtve koje su pale', rekao je Pavković.

Mirnom se prosvjedu odazvalo oko 250 prosvjednika koji su uz metalnu ogradu sa zapadne strane obližnjeg hotela istaknuli sliku 'zida boli', a uz pločnik prometnice sa istočne strane dvorane Arena na svakih pet metara postavili upaljene svijeće.

Nešto prije 20 sati, kada je bio najveći odaziv prosvjednika, zbog njihove je sigurnosti promet na tom dijelu (Lanište-Rotor) bio preusmjeren. No tijekom prosvjeda nije bilo narušavanja javnog reda i mira ni potrebe za postupanjem policijskih službenika.