VOZAČIMA PUK'O FILM

Prosvjed pred INA-om zbog nestašice plina

Prosvjed pred zgradom INA-e

Prosvjed pred zgradom INA-e

Izvor: Cropix / Autor: CROPIX / Ronald Gorsic

Vozači koji voze na plin prevareni su u cijeloj Hrvatskoj. Ugradili su plin, a sada treba čekati u redu. Plina nema dovoljno već mjesecima. Zato su prosvjedovali pred zgradom INA-e

ZAGREB - Thomasu Murkoviću, jednom od distributera opreme za postavljenja autoplina, posao je u posljednja dva mjeseca drastično pao. S polica se ništa ne prodaje, a od automobila na plin građani polako odustaju, izvještava Dnevnik.hr

'Nama je promet pao za 85 posto. Već smo morali otpustiti dvoje ljudi. Mislimo da ćemo morati otpustiti još nekoliko ljudi. Tako tešku situaciju ne pamtimo već 20 godina', kaže Murinović, direktor tvrtke ThomGas.

Zbog četveromjesečne nestašice plina, pored INA-ine zgrade je prosvjedovalo i nekoliko ogorčenih vozača. Smatraju da su prevareni i da je nestašica plina izazvana namjerno.

'Ova situacija prije svega pogoduje INA-i jer izvozi po skupljoj cijeni, a ne štetu hrvatskih potrošača. I ovo je prvi put u Europi, znači nezapamćena praksa, da hrvatski potrošač, domaći potrošač nema prednost nad inozemnim', dodaje Josip Klemen iz Regionalne udruge za zemlje CEFTE.

Iz INA-e je stiglo tek priopćenje, koje završava rečenicom da je 'svaki distributer odgovoran za svoje poslovanje.' Ekonomski stručnjaci smatraju da je tržište distributera plina koristilo princip špekulacije kojim su mnoge nagovorili na ugradnju plina.

U konačnici ispaštaju neinformirani potrošači koji su mislili da će se, dugoročno gledajući, korištenje plina isplatiti.

 

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi